Sommarboken på Väven

22 juli torsdag 2021
2021-06-17 till 2021-07-22.
Plats Umeå stadsbibliotek

Få boktips, prata om böcker och var med på våra aktiviteter. För dig som är 7-12 år.

Var med i Sommarboken på Väven. Kom och hämta en sommarbokenpåse med bokmärke, festivalarmband och annat kul på plan 4 i Väven, så långt lagret räcker.  Årets tema är Ut i det vilda. För dig 7-12 år.
Allt är gratis men några aktiviteter behöver du anmäla dig till.

Sommarboken i Rådhusparken: Vi får boktips, har frågesport och inspireras av årets tema Ut i det vilda. Alla lässuga och/eller naturintresserade barn är välkomna!
Vi träffas nära fontänen.

Torsdag 17 juni kl 14.00
Torsdag  22 juli kl. 14.00.

Begränsat antal platser. Anmälan till anna.lindstrom.2@umea.se.
Inställt vid regn.

Frågepromenad på plan 4 i Väven. Hur mycket kan du om vår vilda natur?

Aktivitetsbingo: I sommarbokenväskan finns en rolig aktivitetsbingo. Gör så många aktiviteter du hinner och lämna in bingobrickan till stadsbiblioteket senast 20 augusti. Du har chans att vinna en bok!

Koda ett sommarspel i Scratch: Den 13-15 juli hålls en kurs som du deltar i via Zoom hemifrån. För dig som är 9-12 år. Anmälan senast 12 juli till tove.liliequist@umea.se
Se mer info i länken här bredvid.

Högläsningsklubben tipsar om många bra böcker på årets tema via Instagram.
Lyssna på när Cecilia Lidbeck läser ur sin spännande bok De försvunna vid tre tillfällen: 14 juli, 28 juli och 11 augusti. Följ oss på @hoglasningsklubben. Se mer info i länkarna här bredvid.

Sommarlovsbio: Folkets bio i Väven visar gratis bio. Se Tottori – sommaren vi blev superhjältar! Filmen ingår i Sommarlovsbio och visas kl. 14.30 onsdag 16 juni, 23 juni, 30 juni, 7 juli och 14 juli. Läs mer och boka biljetter på Sommarlovsbio 2021 – Folkets Bio Umeå (folketsbioumea.se)

Högläsning och bokcirkel: De försvunna

1. Högläsningsklubben: De försvunna

Datum onsdag 11 augusti 12:30 - 12:45
    Plats Umeå stadsbibliotek

Lyssna på när författaren Cecilia Lidbeck läser högt ur sin spännande bok De försvunna. Perfekt sommarbok att läsa tillsammans i familjen.

2. Digital bokcirkel: De försvunna

Datum fredag 30 juli 10:00 - 23:00 (flera tillfällen)
    Plats Umeå stadsbibliotek

Var med och prata om Cecilia Lidbecks bok De försvunna. En spännande och lite skrämmande berättelse om att klara sig i vildmarken. Högläsningsklubben bjuder in till en bokcirkel i sommar.