Sommarboken på Vännäs och Vännäsby bibliotek

12 juni fredag 2020
18 juni torsdag 2020
2020-06-12 till 2020-06-18.
Plats Vännäs bibliotek (även på andra bibliotek)
Information:

För dig mellan 7-12 år.

Hjälp! Ordpiraterna har snott ett ord från biblioteket och gömt bokstäverna. Om du kan hitta det blir du belönad med Sommarbokenprylar.

Efter skolavslutningen (12-18/6) kommer du kunna vara med i en skattjakt. Under fem dagar lägger piraterna ut en länk på Facebook (Vännäs och Vännäsby bibliotek) och Instagram (vannasbiblioteken) eller skickar den till din mobil. Klicka på länken så kommer du till en virtuell gps-karta över Vännäs/Vännäsby med ett rött kryss. Ta dig till krysset, så kommer ett meddelande att dyka upp på kartan.

Bilda ett ord av bokstäverna

Varje dag kommer meddelandet att visa nya bokstäver. I slutet av veckan ska du ha fått ihop bokstäverna till ett helt ord. Du kommer att behöva kasta om bokstäverna.

Så packa en äventyrsryggsäck, ta en promenad, cykla eller ta din sparkcykel och hitta alla bokstäver under veckan. Ta gärna med hela familjen på jakten.

Lämna ordet till biblioteket (se våra aktuella öppettider på minabibliotek.se).

Vad som kan behövas i en äventyrsryggsäck:
Powerbank, när du har gpsen igång kan det dra batteri på mobilen.
Fika, alla äventyr behöver fika. Ta med en frukt, bullar, vatten, saft?
Anteckningsbok och penna, alla äventyrare behöver en loggbok och penna.

Sommarboken är för dig mellan 7 och 12 år. Det går bra att göra skattjakten efter vecka 25 också.

Anmälan

Anmäl dig till respektive bibliotek senast 11/6 (så vi vet att materialet räcker). Meddela oss om du inte har en smartphone.

Vännäs bibliotek: Ring 0935-14180 eller skicka ett mail till biblioteket@vannas.se.

Vännäsby bibliotek: Ring 0935-14190 eller skicka ett mail till vannasby.bibliotek@vannas.se.