Skattjaktspromenad med gps

01 april torsdag 2021
09 april fredag 2021
2021-04-01 till 2021-04-09.
Plats Vännäs bibliotek (även på andra bibliotek)

Valt tillfälle

2021-04-09 08:00 till 20:00.
09 april fredag
Datum 08:00 – 20:00

Gå på skattjakt och lös pysseluppdrag. Alla som deltar får en liten belöning och har chansen att vinna en bok!

Under påsklovet ordnar biblioteken i Vännäs och Vännäsby en skattjaktspromenad för alla barn. Du som är med får en liten belöning och chansen att vinna en bok, plus frisk luft och kluriga pysseluppdrag.

Så funkar en digital skattkarta

Alla som anmäler sig kommer få ett sms med en länk till skattkartan. När du klickar på länken så kommer du till en virtuell gps-karta över Vännäs eller Vännäsby. På kartan finns ett rött kryss. Ta dig till krysset så kommer ett påskuppdrag att dyka upp. Gör uppdraget innan du går vidare till nästa kryss med ett nytt uppdrag. Hitta alla fem kryssen, utför uppdragen och kom till biblioteket för att hämta din belöning.

Vad som kan behövas på en skattjaktspromenad med pysseluppdrag:

Powerbank, när du har gpsen igång kan det dra batteri på mobilen.
Fika, alla äventyr behöver fika. Ta med en frukt, bullar, vatten, saft?
Anteckningsbok och penna, kan göra det lättare att lösa uppdragen.
Sällskap, ta med dig hela familjen eller en kompis.

Anmäl dig till respektive bibliotek för att få tillgång till skattkartan.

Vännäs bibliotek: Ring 0935-14180 eller skicka ett mail till biblioteket@vannas.se.

Vännäsby bibliotek: Ring 0935-14190 eller skicka ett mail till vannasby.bibliotek@vannas.se.

Viktigt att tänka på

Du kan anmäla dig från och med 26 mars. Länken skickas ut via sms från och med 1/4-8/4 i Vännäsby och 1/4-9/4 i Vännäs.

Anmälningar som görs medan biblioteket är stängt skickas när biblioteket öppnar.

Belöningen kan bara hämtas när biblioteket är öppet.