Att skaffa bibliotekskort

Alla som är sex år eller äldre kan få ett bibliotekskort. Det kostar inget och går att använda på alla våra 24 bibliotek.

Besök ett av våra bibliotek och säg att du vill ha ett bibliotekskort. Vi frågar efter en giltig legitimation med foto. Exempelvis pass, ID-kort eller körkort. Du som är barn, alltså du som inte har fyllt 18 år, behöver inte visa legitimation. Men du behöver istället ha med din vårdnadshavare eller ett intyg från hen.

Vi skriver sedan in dina uppgifter och du får välja en fyrsiffrig kod som du använder tillsammans med ditt bibliotekskort.

Du kan få ett bibliotekskort även om du saknar legitimation, svenskt personnummer eller en fast adress. Då gäller ditt bibliotekskort i tre månader. Du förnyar det genom att besöka något av våra bibliotek.

Bibliotekskort till barn

Vi rekommenderar dig som vill skaffa ett bibliotekskort till ditt barn att ta med dig barnet till biblioteket.

Om du har tappat bort ditt bibliotekskort kan du skaffa ett nytt på ett av våra bibliotek. Det kostar 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn att ersätta ett borttappat kort.