Sångsvenska och läslust

Sång och boktips för alla! Är du ny i Sverige och vill utveckla ditt svenska språk på ett roligt sätt? Då kan du komma till Sångsvenska och läslust på biblioteket.

Vi träffas varje tisdag och sjunger sånger på svenska, fikar tillsammans och får tips på lättläst litteratur av en bibliotekarie. Har du svenska som modersmål är du självklart varmt välkommen att delta.

Ingen föranmälan.

Kontakt: helena.andersson@nordmaling.se, 0930-14171

Mer om projektet

Leds av:

• Maria Mörtzell, musik- och engelskalärare på Kyrkovallens skola som även arbetar mycket med Svenska som andraspråksinlärning
  • Helena Andersson, bibliotekarie Nordmalings bibliotek och musiker
  • Karin Bohman, instrumentallärare på kommunala Musikskolan i Nordmaling (föräldraledig)
  • Ewa Klarström-Karlsson, diakon i Svenska kyrkan, Nordmalings församling

"Svenska med sång" och initierades av Lena Bornemark på SFI i Malmö och har sedan dess tidigare hållts i andra kommuner med goda resultat. I Nordmalings har vi breddat konceptet genom att även väva in lättläst litteratur, därav namnet "Sångsvenska och Läslust". Syftet är att med hjälp av sång öva rytm och melodi i språket samt utveckla uttal och ordförråd. Grammatiken kommer på köpet! Syftet är även att skapa en positiv gemenskap och inkludering.

Finansierat av Nordmalings kommun och Carl Wikströms stiftelse och genomförs i samarbete med Svenska Kyrkan och ABF i Nordmaling.

Foto: Sven-Erik Berg/Västerbottningen

1. tisdag 2017-11-21