Queer på landsbygden

Foto av Sharon McCutcheon från Pexels Arrangemang

1. 2020-09-22 18:00 till 19:00.
    22 september tisdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Upplev multisal plan 4, Väven
    Datum 18:00 – 19:00
Visa alla
Kostnad: Gratis, men biljett krävs.

Det finns en utbredd föreställning om att hbtq-personer måste söka sig till storstäder för att komma ut och hitta queera sammanhang. Men är det verkligen så? Går det att vara queer och lycklig utanför storstaden?

I ett samtal på detta ämne möts författaren Sara Wikman och etnologen Evelina Liliequist under ledning av Eva Gustafsson från Umeå stadsbibliotek.

Sara Wikman är bosatt utanför Bygdeå och hennes böcker handlar ofta om lesbiska romanser i glesbygd, så även den senaste boken Sticker som kom ut i september.

Evelina Liliequist har studerat digitala gemenskaper som gör uppror mot föreställningen om landsbygden som en hotfull plats för hbtq-personer.

Tisdag 22 september klockan 18.00
Plats: Upplev multisal, plan 4, Väven och livesändning på nätet

OBS! För att hålla evenemanget på ett tryggt och säkert sätt blir det ett mycket begränsat antal i publiken på plats. Därför kommer samtalet att sändas live via internet. Det innebär att du kan se och lyssna på din dator, surfplatta eller mobiltelefon, var du än är.

För att se livesändningen krävs ingen förbokning. Du kommer att kunna se den direkt på Minabibliotek.se, på den här sidan.

Till det fysiska arrangemanget är det fri entré, men biljett krävs. Gratisbiljett kan hämtas i Kulturreceptionen, Väven.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Livesändningen via internet sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Aros film.

Böcker av Sara och Evelina

1. Sticker

Av: Wikman, Sara
    Publiceringsår: 2020
  2. Digitala förbindelser

Undertitel: rum, riktning och queera orienteringar
    Av: Liliequist, Evelina
    Publiceringsår: 2020
    Klassifikation: Kommunikation. Semiotik
  3. Följa med

Av: Wikman, Sara
    Publiceringsår: 2013
    Klassifikation: Svensk skönlitteratur

Mer att läsa

1. Att göra det oväntade och inte följa normen

Skrivet av: Helen Forsberg

Sara Wikman är biblioteksassistent och författare. En skrivarkurs fick henna att göra verklighet av sin författardröm. I vår håller hon i en egen skrivarkurs på Robertsfors bibliotek.

1. 2020-09-22 18:00 till 19:00.
    22 september tisdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Upplev multisal plan 4, Väven