Ny i Sverige

Aktiviteter som särskilt vänder sig till dig som är ny i Sverige.

1. Välkommen till sagostunder på flera språk

Datum onsdag 26 september 09:30 - 10:00
    Plats Ålidhemsbiblioteket

Välkommen till sagostunder på Ålidhemsbiblioteket. En gång i veckan är det sagor på olika språk. Sagorna läses parallellt på svenska.

2. Svenska med baby

Datum onsdag 26 september 10:00 - 11:30
    Plats Umeå stadsbibliotek

Har du barn mellan 0 och 2 år? Vill du träffa och prata med andra föräldrar, och veta mer om olika kulturer? Då är svenska med baby något för dig.

3. Lättläst läsecirkel

Datum onsdag 26 september 14:30 - 15:30
    Plats Nordmalings bibliotek

Vill du läsa bra böcker, bli bättre på svenska och lära dig nya ord? Är du mellan 10-13 år? Var med i läsecirkeln!

4. IT-språkcafé

Datum onsdag 26 september 18:00 - 19:30
    Plats Ersbodabiblioteket

Vill du lära dig mer om hur du använder en smartphone, dator eller surfplatta? Vill du träna svenska i ett roligt sammanhang? Kom till vårt IT-språkcafé på Ersbodabiblioteket.

5. Mångspråkig sagostund

Datum torsdag 27 september 09:00 - 09:30
    Plats Nordmalings bibliotek

Välkomna alla som vill höra sagor på flera språk!

6. Lättläst läsecirkel

Datum torsdag 27 september 14:30 - 15:30
    Plats Nordmalings bibliotek

Vill du läsa bra böcker, bli bättre på svenska och lära dig nya ord? Är du mellan 14-25 år? Var med i läsecirkeln!

7. Mångspråkig sagostund

Datum måndag 1 oktober 11:30 - 12:00
    Plats Nordmalings bibliotek

Välkomna alla som vill höra sagor på flera språk!

8. Sagostunder på flera språk

Datum tisdag 2 oktober 09:30 - 10:00
    Plats Ersbodabiblioteket

Välkommen till sagostund på Ersbodabiblioteket.

9. Språkcafé

Datum tisdag 2 oktober 17:30 - 19:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen att umgås och prata svenska på Umeå stadsbibliotek. Tillsammans med Vän i Umeå ordnar vi träffar på tisdagar hela hösten.

10. Välkommen till sagostunder på flera språk

Datum onsdag 3 oktober 09:30 - 10:00

11. Svenska med baby

Datum onsdag 3 oktober 10:00 - 11:30

12. Lättläst läsecirkel

Datum onsdag 3 oktober 14:30 - 15:30

13. IT-språkcafé

Datum onsdag 3 oktober 18:00 - 19:30

14. Lättläst läsecirkel

Datum torsdag 4 oktober 14:30 - 15:30

15. Sagostunder på flera språk

Datum tisdag 9 oktober 09:30 - 10:00
    Plats Ersbodabiblioteket

Välkommen till sagostund på Ersbodabiblioteket.

16. Språkcafé

Datum tisdag 9 oktober 17:30 - 19:00

17. Välkommen till sagostunder på flera språk

Datum onsdag 10 oktober 09:30 - 10:00

18. Svenska med baby

Datum onsdag 10 oktober 10:00 - 11:30

19. Lättläst läsecirkel

Datum onsdag 10 oktober 14:30 - 15:30

20. IT-språkcafé

Datum onsdag 10 oktober 18:00 - 19:30
    Plats Ersbodabiblioteket

Ser du inget på den här sidan, så finns det just nu inga inbokade aktiviteter.

Läs mer om

1. Att skaffa bibliotekskort

Alla som är sex år eller äldre kan få ett bibliotekskort. Det kostar inget och går att använda på alla våra 24 bibliotek.

Information om Sverige

Information om Sverige är en webbportal för dig som är ny i Sverige. Den innehåller fakta om det svenska samhället och hur det fungerar.

Om Sverige är en bok för för dig som vill veta mer om det svenska samhället. Den finns på flera språk. Här kan du ladda ner boken Om Sverige som pdf-fil.

Om svenska skolan är en webbsida med information till nyanlända elever, föräldrar eller vårdnadshavare. Där finns kort texter och filmer på flera språk om hur skolan fungerar i Sverige.