Ny i Sverige

Aktiviteter som särskilt vänder sig till dig som är ny i Sverige.

1. Sångsvenska och läslust

När: Tisdag 21 november 15:00 - 17:00

Sång och boktips för alla! Är du ny i Sverige och vill utveckla ditt svenska språk på ett roligt sätt? Då kan du komma till Sångsvenska och läslust på biblioteket.

2. Sagostunder på flera språk

När: Onsdag 22 november 09:30 - 10:00
    Plats: Sagorummet Ålidhemsbiblioteket

Välkommen till sagostund på svenska på Ålidhemsbiblioteket. En gång i månaden är det dessutom sagor på arabiska, kinesiska, somaliska, tigrinska eller och finska.

3. Svenska med baby

När: Onsdag 22 november 10:00 - 11:30
    Plats: Skapa Formverkstad Umeå stadsbibliotek

Har du barn mellan 0 och 2 år? Vill du träffa och prata med andra föräldrar, och veta mer om olika kulturer? Då är svenska med baby något för dig.

4. Lättläst bokcirkel

När: Torsdag 23 november 16:30 - 17:30
    Plats: Skapa Formverkstad Umeå stadsbibliotek

Vill du bli bättre på svenska? Lära dig nya ord? Läsa böcker? Är du mellan 15-25 år gammal?

5. Språkcafé i Holmsund

När: Torsdag 23 november 18:00 - 19:30

Bor du i Holmsund, Obbola eller Umeå och vill träffa nya människor i din närhet? Lära dig något nytt? Dela erfarenheter? Tycker du om fika? Då kan detta vara något för dig.

6. Språkcafé i Väven

När: Måndag 27 november 18:00 - 19:30
    Plats: OBS! Bygg digitalverkstad, plan 3 Umeå stadsbibliotek

Välkommen att umgås och prata svenska på måndagar på Umeå stadsbibliotek i Väven.

7. Sångsvenska och läslust

När: Tisdag 28 november 15:00 - 17:00

8. Sagostunder på flera språk

När: Onsdag 29 november 09:30 - 10:00
    Plats: Sagorummet Ålidhemsbiblioteket

9. Svenska med baby

När: Onsdag 29 november 10:00 - 11:30
    Plats: Skapa Formverkstad Umeå stadsbibliotek

Ser du inget på den här sidan, så finns det just nu inga inbokade aktiviteter.

Läs mer om

1. Att skaffa bibliotekskort

Alla som är sex år eller äldre kan få ett bibliotekskort. Det kostar inget och går att använda på alla våra 24 bibliotek.

2. Flera språk

Våra bibliotek har böcker och annat på många olika språk. Utöver svenska finns minoritetsspråken men också flera andra språk som talas i Sverige.

Information om Sverige

Information om Sverige är en webbportal för dig som är ny i Sverige. Den innehåller fakta om det svenska samhället och hur det fungerar.

Om Sverige är en bok för för dig som vill veta mer om det svenska samhället. Den finns på flera språk. Här kan du ladda ner boken Om Sverige som pdf-fil.

Om svenska skolan är en webbsida med information till nyanlända elever, föräldrar eller vårdnadshavare. Där finns kort texter och filmer på flera språk om hur skolan fungerar i Sverige.