1. Anneli Furmark gestaltar Umeås bokbuss

Konstnären och serieskaparen Anneli Furmark ska gestalta Umeås nya bokbuss. Den kommer att prydas av fiktiva karaktärer och verkliga människor i djurform.

2. Begränsningar för e-lån

I februari går det inte längre att låna de e-böcker och e-ljudböcker som biblioteken betalar för. Fria e-böcker går fortfarande bra att låna. Du kan låna som vanligt igen från och med 1 mars.

3. Tävla i Läs-OS

I Bjurholm anordnas ett OS i läsande för barn, unga och vuxna.

4. Ny app för e-ljudböcker

Nu har du som lånar e-ljudböcker från Umeåregionens bibliotek tillgång till den nya appen Biblio.

5. Kvalitetsdeklaration 2018

Kulturnämnden har fastställt en kvalitetsdeklaration för Umeå kommuns folkbibliotek. Den gäller för 2018.

6. Ändrade avgifter

Från och med den 1 januari 2018 ändrar biblioteken i Umeåregionen sina avgifter.

7. Använd Kompiskortet på Umeås bibliotek

Biblioteken i Umeå kommun är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla bibliotekens vuxenprogram.

8. Årets svenska bilderbok utsedd

Djur som ingen sett utom vi av Ulf Stark och Linda Bondestam fick Snöbollen, priset för årets svenska bilderbok, 2017.

9. Ändrade turer för Bokbussen

Umeå växer. Detta gäller även Bokbussens upptagningsområde. För att möta denna utveckling kommer Bokbussen att få ett nytt körschema från och med hösten 2017 .

10. Vill du ställa ut?

På biblioteken i Umeå kommun, och i kulturhuset Väven, kan du få ställa ut sådant som du har skapat.