Lunchpoesi på Grubbe

Foto: Privat, Per-Gunnar Eriksson, Iréne Gustafson Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

01 mars onsdag 2023
01 mars onsdag 2023
2023-03-01 till 2023-03-01.
Plats Grubbebiblioteket

Valt tillfälle

2023-03-01 12:00 till 13:00.
01 mars onsdag
Plats Grubbebiblioteket Vardagsrummet (även digitalt)
Datum 12:00 – 13:00
Kostnad: Gratis

Välkommen att ta del av lunchpoesi på Grubbebiblioteket med Marianne Folkedotter, Anders Lundkvist och Madelene Edlund!

Äntligen dags för lunchpoesi på Grubbe med lokala poeter! Den här gången är det Marianne Folkedotter, Anders Lundkvist och Madelene Edlund som läser poesi.

Ingen biljett eller anmälan krävs. Lunchpoesin kommer även att livesändas för den som inte kan delta på plats. 

Obs! Marianne Folkedotter har fått förhinder och kan inte medverka denna gång.

Så tar du del av livesändningen

När arrangemanget börjar kommer det att visas på den här sidan.

Om ingen sändning startat trots att tiden är inne, testa att ladda om sidan (genom att klicka på tangenten F5 på ditt tangentbord) eller gå in på sidan igen.

Medverkande poeter

Anders Lundkvist, född 1971 i Umeå, är väl närmast att beteckna som en kulturell diversearbetare – poet, journalist, improvisationsmusiker, kulturarrangör med mera. Debuterade som författare 2022 med Järvelgrisen, en långdikt om sorg och kärlek och människor och djur, och om den natur vi både är en del av och gärna vill ställa oss över.

Madelene Edlund ger workshops i ord, bild och poesi och ställer sig gärna på scen med sina ord. Hon är en del av Ordkanon och har arbetat med grupper i Skapande skola i flera år. Madelene är utbildad i kreativt skrivande på Umeå Universitet och Jakobsbergs Folkhögskola och skriver reflektioner i tidningen Vasaplan. Aktuell i antologin amma arbete arv! (2022).

Marianne Folkedotter är uppvuxen i norra Västerbotten och bosatt i Umeå. I sitt yrke som berättarantikvarie vid Västerbottens museum har hon under många år sysslat med muntligt berättande i olika former. Diktsamlingen En skog som går omkring bland husen är hennes debutbok.

Tid och plats

Tid: Onsdag 1 mars kl. 12-13

Plats: Grubbebiblioteket, Vardagsrummet, eller digitalt här på hemsidan (strömmat till din dator/mobiltelefon/surfplatta)

Arrangörer: Grubbebiblioteket