Lunchpoesi på Grubbe

Arrangemang

Tid och plats

 1. 2024-11-13 12:00 till 13:00.
  13 november onsdag
  Plats Grubbebiblioteket Vardagsrummet (även digitalt)
  Datum 12:00 – 13:00
Visa alla
Kostnad: Gratis

Välkommen att ta del av lunchpoesi på Grubbebiblioteket med Linnea Scherlund, Björn Nilsson och Hanna Karolina Schimmer!

Lunchpoesi är ett återkommande kulturarrangemang på Grubbebiblioteket, där etablerade och oetablerade poeter från vårt närområde läser poesi. Ingen biljett eller anmälan krävs. Lunchpoesin kommer även att livesändas. 

Se arrangemanget live

För att ta del av sändningen surfar du till www.minabibliotek.se/live 

Där kan du även ta del av tidigare sändningar och få information om kommande program vi livesänder på samma sida.

Medverkande poeter

Linnea Scherlund: Ända sedan jag var barn har jag skrivit, mestadels dikter. Att skriva poesi är att bärga orden ur de dunkla vattnen; man vet aldrig vad man hittar. Jag tycker att något av det roligaste med att skriva är att överraska sig själv. Och att man skriver på samma dikt hela livet men aldrig blir riktigt färdig – jag minns inte var jag läst det citatet men jag tänker på det ibland, känslan av att genom poesin försöka uttrycka något som man aldrig riktigt når men kanske ändå kommer närmare med tiden.

Björn Nilsson: För mig är texten och skapandet det som gör världen lite mer begriplig. Att kunna filtrera och koncentrera intryck och händelser, att kunna hantera och förstå min plats i världen, att kanske kunna närma mig andra. Och det går väl sådär ibland. Men jag fortsätter att försöka att hitta ett språk och en röst. Och det kanske är gott nog.

Hanna Karolina Schimmer är en tidigare umebo, uppvuxen i norra Västerbotten, numera boende i Jokkmokk. Poesin har varit hennes följeslagare genom hela livet, men det är först nyligen som hon har börjat dela med sig av sitt skrivande och upptäckt den talade diktens potential. Hennes poesi kännetecknas av en stark rytm och en djup förankring i jord, ursprung och relationer.

Tid och plats

Tid: Onsdag 13 november kl. 12-13

Plats: Grubbebiblioteket, Vardagsrummet, eller digitalt här på hemsidan (strömmat till din dator/mobiltelefon/surfplatta)

Arrangörer: Grubbebiblioteket och Bilda

 1. 2024-11-13 12:00 till 13:00.
  13 november onsdag
  Plats Grubbebiblioteket Vardagsrummet (även digitalt)
  Datum 12:00 – 13:00