Lo Kauppi - Två vita dvärgar

Plats Umeå stadsbibliotek Vävenscenen, plan 1
    Datum 15:00 – 16:00
Visa alla
Kostnad: Biljetter 80 kronor via www.tickster.com eller i Vävens Kulturreception, plan 3

Då utgivningen av Lo Kauppis bok är försenad är detta program inställt tills vidare. Vi ser fram emot ett besök i vår istället.

Lo Kauppi är skådespelare, regissör, dramatiker och författare. Hon fick ett kritikerrosat mottagande för sin enmansföreställning och roman Bergsprängardottern som exploderade (Norstedts 2007). Nu kommer den laddade och efterlängtade uppföjaren Två vita dvärgar.

En dramatisk händelse på Arlanda Terminal 5 blir vattendelaren för två helt olika livsöden. I den ena verkligheten spricker kondomerna med knark och nittonåriga Lena hamnar i fängelse. I den andra gör de inte det, utan hon får behandling och döper om sig till Lo. När Lo skjuter upp de tunga portarna till Teaterhögskolan i Stockholm sitter Lena i isoleringscell på Hinsebergsanstalten. Lo gör klassresan, men Lena blir kvar.

Två vita dvärgar handlar om hur skenbart människans fria val är – men också att ödet kan vara töjbart.

Foto: Saga Berlin

1. 2019-10-27 15:00 till 16:00. Inställt