Livesändningar från Sjuans mötesplats

2021-02-22 till 2021-05-03.
Plats Umeå stadsbibliotek
Kostnad: Gratis!

Digitala vårdkontakter, säkerhet på internet, bank i mobilen och dagstidningar på surfplattan. Det är ämnen som tas upp i vårens föreläsningsserie. Var med via din dator, surfplatta eller smarta telefon.

Välkommen till en intressant föreläsningsserie från Sjuans mötesplats i Umeå. Ett antal måndagar under våren fördjupar vi oss i hur det fungerar med olika digitala tjänster.

Så här går det till

Sändningen måndag 3 maj klockan 13.00 sänds via Teams. Här hittar du länken till Teams, samt instruktioner till hur du kommer in i mötet.

Föredragen sänds live online. Det går inte att se föredragen i efterhand. Du behöver en dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling för att kunna se föredragen. En liten stund innan varje föreläsning lägger vi en länk på minabibliotek.se. Du klickar på den för att komma till föreläsningen.

Om du vill ställa frågor under föreläsningen kan du göra det i möteschatten eller via e-post eller SMS:

E-post: kjell.hansson.mild@pro.se

Vi ställer era frågor till föreläsaren efter föreläsningen.

Vårens program

22 februari klockan 13:00
Digital ekonomi: vill du lära dig hur du går på banken i mobilen?

Med digitala banktjänster kan din vardag bli enklare. Välkommen till en introduktion om hur du kan sköta dina bankärenden när du vill. Vi kommer bland annat att gå igenom BankID, Swish och säkerhet.

8 mars klockan 13:00
Säkerhet på nätet

Känner du dig osäker på nätet? Vill du känna dig tryggare? Lär dig mer om hur du kan göra för att undvika risker och problem på internet och istället få så mycket glädje och nytta som möjligt. Här blandas teori med praktiska exempel. Inga förkunskaper krävs.

22 mars klockan 13:00
Gör dina vårdärenden när det passar dig

Lär dig mer om hur du kan förnya dina recept, läsa din journal och kontakta vården genom att logga in på webbplatsen 1177.se.

19 april klockan 13:00
Bibliotekens digitala tjänster

Lär dig hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker, streamar film och läser tidningar och tidskrifter gratis med hjälp av ditt bibliotekskort och PIN-kod.

3 maj klockan 13:00
SVT Play och Öppet arkiv

SVT lär oss mer om hur vi kan hitta på SVT Play och hur vi söker våra gamla favorit TV-program i Öppet arkiv.

Frågor och kontakt

Om du undrar över något får du gärna kontakta Annika Eriksson på Umeå stadsbibliotek.

Vårens föreläsningar är ett samarbete mellan PRO samorganisation Umeå, Frivilligcentralen Umeå och folkbiblioteken i Umeå kommun, projektet Stärkta bibliotek med stöd av Kulturrådet.

Läs om hur du använder Teams

1. Live från Sjuan

Vill du lära dig mer om SVT Play och Öppet arkiv? Hur du kan titta på dina gamla favoriter från SVT-arkivet? Passa då på att titta på livesändningen som startar här måndag 3 maj kl. 13:00.