Litterära begär - ett samtal med Karin Alfredsson

2019-09-23 till 2019-09-23.
Plats Umeå stadsbibliotek
Kostnad: Biljetter 40 kronor säljs i Kulturreceptionen, Väven plan 3

Hur är det att skriva om begär och kärlek som inte följer heteronormen? Vilka utmaningar finns? Vad är det bästa knepet för att beskriva passion så att det känns i hela kroppen på läsaren? Om dessa frågor samtalar författaren Karin Alfredsson med Christine Bylund, skribent, scenkonstnär och etnolog.

Vajlett och Rut är en skildring av en kärleksrelation mellan två kvinnor i en by i Västerbottens inland på 1950-talet. I boken möter de två huvudpersonerna stora utmaningar, såsom (yttre och inre) homofobi samt en fördömande frikyrkoförsamling. Författaren Karin Alfredsson beskriver på ett skickligt sätt hur relationen växer fram och hittar sig ett utrymme mitt i allt det förbjudna. Hur är det att skriva om begär och kärlek som inte följer heteronormen? Vilka utmaningar finns? Vad är det bästa knepet för att beskriva passion så att det känns i hela kroppen på läsaren? Om dessa frågor samtalar Karin med Christine Bylund, skribent, scenkonstnär och etnolog.
Karin Alfredsson skriver just nu på fortsättningen på historien om Vajlett och Rut.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek i samarbete med Queerförvaltningen

Låna boken