Kristina Kappelins Italien (Slutsålt)

Lello Mastroianni Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

20 november onsdag 2019
2019-11-20 till 2019-11-20.
Plats Umeå stadsbibliotek
Kostnad: Biljetter 60 kronor i Kulturreceptionen eller via www.tickster.com

Välkommen till en föreläsning av Kristina Kappelin om dagens Italien.

Under tre decennier har vi hört Kristina Kappelins karakteristiska röst i tv-nyheterna rapportera från Rom och Italien. Hon har gjort sportreferat och skrivit böcker om såväl mat och vanliga människor som Berlusconi och påven. 2018 fick hon jobbet som intendent på Villa San Michele, det svenska Medelhavsinstitutet på Capri. Få svenskar har en sådan inblick och förståelse för det italienska samhället som Kristina Kappelin.

Välkommen till en spännande föreläsning om dagens Italien!

Tid och plats: Onsdag 20 november 18.30 - 19.30, Öppna foajé, plan 1 i Väven.

Våra texter

1. Kristina Kappelin om sitt Italien

Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

Journalisten och författaren Kristina Kappelin föreläste på Umeå stadsbibliotek den 13 oktober. Inför hennes besök ställde vi några korta frågor till henne om hennes relation till Italien, där hon lever och verkar.

2. Italiensk dagbok

Tips Av: Kappelin, Kristina Tipsat av: Anna Sahlén

En inblick i ett land vars ytterligheter präglar både dess vardag och dess dragningskraft.