Jane Austen-bokcirkel online

02 september måndag 2019
25 november måndag 2019
2019-09-02 till 2019-11-25.
Plats Vindelns bibliotek (även på andra bibliotek)

Varmt välkommen att delta i en Jane Austen-bokcirkel online på bokcirklar.se. Under hösten 2019 och våren 2020 läser vi 6 romaner av Jane Austen. Bokcirkeln är ett samarbete mellan fem olika bibliotek i Västerbotten. Cirkeln är öppen för alla och det går bra att vara med och läsa alla böcker eller bara vissa titlar.

Bokcirkelns upplägg:
Vi läser och diskuterar varje bok under en månad på webbplatsen Bokcirklar.se. Varje måndag släpps en eller flera samtalsfrågor som vi sedan diskuterar i forumet kommande vecka. De inledande frågorna är bara början på veckans samtal för att komma igång. Självklart är det en öppen diskussion där deltagarna bestämmer innehållet.

September 2019: Förnuft och känsla. Moderator: Vindelns bibliotek
Oktober 2019: Stolthet och fördom. Moderator: Vännäs bibliotek
November 2019: Mansfield Park. Moderator: Bjurholms bibliotek
Februari 2020: Emma. Moderator: Robertsfors bibliotek
Mars 2020: Northanger Abbey. Moderator: Vindelns bibliotek
April 2020: Övertalning. Moderator: Grubbebiblioteket

För att gå med i cirkeln behöver du registrera dig på bokcirklar.se. Sök sedan ”Jane Austen” i sökrutan. Då hittar du bokcirkeln i träfflistan. Klicka på ”Gå med i bokcirkel”. Klart!

Böckerna finns att låna i olika format på biblioteket, tryckt bok, ljudbok eller e-bok.

Återigen, välkomna. Läs och diskutera!

Kontaktperson: Åza Sjöstam, Vindelns bibliotek. E-post: aza.sjostam@vindeln.se

Kort info om Jane Austen (källa: Wikipedia):
Jane Austen, född 16 december 1775 i Steventon Hampshire, död 18 juli 1817 i Winchester Hampshire, var en brittisk författare. Med sina kärleksromaner har Austen blivit en av den engelskspråkiga litteraturens klassiska författare. Samtliga hennes böcker utspelar sig i lantlig miljö, inom den engelska aristokratin, och hon hade en fantastisk förmåga att beskriva personer och olika situationer i vardagslivet med förfinad ironi. I hennes berättelser finns ofta en underton av kritik mot aristokratins sociala konventioner och ritualer, som hämmar romanfigurerna (framförallt kvinnorna) i deras försök att finna kärlek och lycka.