Fotografera människor - workshop med Elin Berge

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

14 november lördag 2020
14 november lördag 2020
2020-11-14 till 2020-11-14.
Plats Vindelns bibliotek
Kostnad: Gratis

Platser kvar! Den prisbelönta dokumentärfotografen Elin Berge håller en heldagsworkshop i Vindeln med fokus på att fotografera människor i miljö.

Vad vill du berätta om en person och hur kan du formulera det i ett fotografi? Hur kan du snabbt hitta den bästa vinkeln i en miljö utan förbereda dig? Hur närmar du dig andra människor, som fotograf och som människa? Vi låter oss inspireras av street photography och dokumentärfotografi. Vi går igenom grundläggande teknik, metod och tankesätt för att ta porträtt i miljö. Du får testa fota andra gruppdeltagare och gå ut på samhället för att ta porträtt av någon du inte känner. Vi diskuterar därefter bilderna tillsammans i grupp. 

Workshopen vänder sig till dig över 16 år som är nybörjare och vill utvecklas i ditt fotograferande. Det är att föredra om du har en systemkamera, men huvudsaken är att berättarlusten finns. Och den går lika bra att förmedla via till exempel en mobiltelefon. 

Elin Berge är en internationellt uppmärksammad fotograf och arbetar med dokumentära projekt för utställning och bok. Hon har tidigare gjort bildserierna Slöjor och Drottninglandet/Kungariket. Våren 2020 utkom hennes senaste bok Awakening. För närvarande arbetar hon med fotoprojektet Strömningar, där hon reser längs Vindelälven och fotograferar det hon möter. 

Workshopen är kostnadsfri. Max tio platser. Anmälan: catarina.henfridsson@vindeln.se.

Vindeln - årets berättarkommun


Arrangör: Västerbottens museum och Vindelns bibliotek samt Gunborg och Sten Rosenströms Stiftelse för Norrländskt Kulturstöd.


Ämnesord