Fatta lagen! Ett författarsamtal mellan Dona Hariri och Lina Stoltz

bokomslag Arrangemang

Tid och plats

 1. 2020-04-28 18:30 till 19:30.
  28 april tisdag
  Plats Umeå stadsbibliotek Vävenscenen, plan 1
  Datum 18:30 – 19:30
Visa alla
Kostnad: Biljetter 60 kronor i Kulturreceptionen eller via www.tickster.com
Information:

I samarbete med Läromedelsförfattarna.

När blir trakasserier diskriminering? Vad är egentligen skillnaden på stöld och förskingring? Verkshöjd, vad är det? Och upphovsrätten, hur viktig är den?

Dona Hariri är jurist och författare till boken Fatta lagen! där hon tar upp den här typen av frågor. Hon ser juridik som ett verktyg för inkludering, jämlikhet och jämställdhet. Med sin bok gör hon lagen lättillgänglig för alla.

Lina Stoltz är författare, föreläsare och utbildad lärare. Till Fatta Lagen! har hon skrivit en lärarhandledning anpassad för gymnasienivå. I handledningen lyfter hon intressanta frågor som öppnar upp för tankar och diskussion.

Läromedelsförfattarna bjuder tillsammans med Umeå Stadsbibliotek in till ett spännande samtal där fokus ligger på den enskilde människans rättigheter. Samtalets utgångspunkt är användningen av Fatta Lagen! i skolan. Varför fick boken en lärarhandledning och hur får vi in lagen i undervisningen?

Men vi kommer även gå in på författares villkor. Hur många vet hur ett schyst avtal ser ut när de skriver på sitt första förlagsavtal? Varför är det viktigt att ha koll på sin upphovsrätt?

Varmt välkommen till ett intressant samtal med utrymme för publikfrågor och diskussion.

Läromedelsförfattarna är medlemsdriven intresseorganisation för alla författare av läromedel och kurslitteratur. De för författarnas talan och jobbar för att förbättra deras förutsättningar, villkor och rättigheter.

Medlemmar i Läromedelsförfattarna har fri entré.

Låna boken

 1. Fatta lagen!

  Undertitel: från hatbrott till snatteri och svartjobb
  Av: Hariri, Dona
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Rättsväsen
  Finns som: Bok

 1. 2020-04-28 18:30 till 19:30.
  28 april tisdag
  Plats Umeå stadsbibliotek Vävenscenen, plan 1
  Datum 18:30 – 19:30