Författarsamtal: Svante Bäckström

2021-11-04 till 2021-11-04.
Plats Umeå stadsbibliotek
Kostnad: Kostnadsfritt.

Svante Bäckströms ”Så höjer sig landet” är en av två utvalda titlar till årets upplaga av Västerbotten Läser. I Bäckströms debutroman möter vi en människa i konflikt med sin tid och miljö, med det västerbottniska jordbrukssamhället som fond.

Anders Andersson lever i Västerbottens kustland under en tid av intensiv kolonisering. Han är drängen som blir hemmansägare utan att vara ämnad för det livet. För Anders är varken plogen, sådden eller skörden eftersträvansvärd, för antingen växer människan eller så växer naturen.

Svante Bäckströms Så höjer sig landet är en drömsk berättelse om ett drabbande livsöde.

Samtalet är en del av Litteratur och retur, en festival med litteratur från bägge sidor om Kvarken.

Kostnadsfria biljetter kan hämtas ut i Kulturreceptionen, Väven plan 3.
Tid: Den 4 november klockan 15.00-16.00.
Plats: Upplev multisal, plan 4.

Arrangeras i samarbete med Kultur för seniorer.

Låna boken

1. Så höjer sig landet