Författarsamtal: Robert Åsbacka

04 november torsdag 2021
2021-11-04 till 2021-11-04.
Plats Umeå stadsbibliotek
Kostnad: Gratis, men biljett krävs. Hämtas i Kulturreceptionen på plan 3, Väven.

Robert Åsbacka samtalar med Ola Nordebo om romanen Kistmakarna, om det samtida Sverige och om socialdemokratins kris.

Morgonen efter riksdagsvalet 2018 vaknar den avdankade författaren Erik med värkande rygg och kläderna på. Livet ter sig ovisst, så som det varit alltsedan skilsmässan sju år tidigare. Tillsammans med vännerna drar han igång studiecirkeln Bygg din egen kista. Medan kistorna byggs och Sverige så småningom får en ny regering tar också Eriks liv en ny riktning.

Kistmakarna utspelar sig i arbetarföreningar, i övergivna torp och i nersläckta rum på just de platser där de stora besluten får effekt, på platser där vi alla lever våra liv.

Välkommen till ett samtal mellan författaren Robert Åsbacka och Ola Nordebo, politisk chefredaktör på VK. Samtalet är en del av Litteratur och retur, en festival med litteratur från bägge sidor om Kvarken.

Se samtalet på plats eller på Minabibliotek.se

Vill du vara med på plats i Väven behöver du hämta eller boka en gratisbiljett i Kulturreceptionen, Väven plan 3. Telefon 090-16 33 00.

Vill du se samtalet via webben kan du se det strömmande i direktsändning, på den här sidan.

Robert Åsbacka i urval

1. Kistmakarna