Författarmöte: Nina Wähä

Kajsa Göransson Arrangemang

1. 2019-11-07 18:30 till 19:30.

07 november torsdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Vävenscenen, plan 1
    Datum 18:30 – 19:30
Visa alla
Kostnad: Biljetter 80 kronor i Vävens Kulturreception eller via www.tickster.com
Information:

Arrangör: Umeå stadsbibliotek ABF

Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente, en familjeroman som inte liknar något annat.

Den lovordade romanen Testamente handlar om en familj med en stor hemlighet som ständigt hänger över dem. Två föräldrar och tolv barn, fjorton beroende på hur man räknar, som aldrig kommit överens. När Annie, ett av syskonen, blir gravid åker hon motvilligt hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt eget språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje. Ingen blir särskilt glad över att se henne.

Nina Wähä är född och bosatt i Stockholm. Hon debuterade 2007 med romanen S som i syster. Hon spelade en av huvudrollerna i filmen Babylonsjukan och har sjungit i popbandet Lacrosse. Romanerna Titta inte bakåt! (2010) och Testamente (2019) hyllades av kritiker.

Alla tillfällen för arrangemanget

1. 2019-11-07 18:30 till 19:30.

07 november torsdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Vävenscenen, plan 1