Författarmöte: Margareta Burman

Foto: Ingela Hjulfors Berg Arrangemang

1. 2019-11-27 14:00 till 15:00.
    27 november onsdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Multisalen Upplev, plan 4
    Datum 14:00 – 15:00
Visa alla
Kostnad: Fri enté

I Min beskärda del berättade Margareta Burman om de första tjugo åren av sitt liv och fortsättningen, Av fröjd och smärta, tar vid där den förra slutade.

Av fröjd och smärta är den andra delen av Margareta Burmans memoarer och för henne också ett inlägg i dagens debatt om surrogatmödraskap. Av fröjd och smärta berättar om hur en ung piga övertalades att ställa upp som surrogatmor åt en barnlös borgarfamilj i Örnsköldsvik. Hennes fästman var en känd Umeåbo och skildringen bygger på de brev de skrev till varandra för att försöka lösa den livskris som de försatts i. Det är surrogatbarnet som själv berättar sin historia.

Skildringen formar sig till en familjekrönika över tre generationer kvinnor under första delen av 1900-talet och om deras olika livschanser. Boken bygger på författarens egna minnen och samtida källmaterial som brev, protokoll och journaler. Allt som berättas har hänt och platser och personer omnämns med sina riktiga namn.

Margareta Burman har bott i Umeå sedan 1965 och varit verksam som lärare i svenska på Östra gymnasiet i 40 år.

Arrangeras av Kultur för seniorer och Umeå stadsbibliotek

Låna böckerna

1. Min beskärda del

Av: Burman, Margareta
    Publiceringsår: 2006
    Klassifikation: Biografi med genealogi
  2. Av fröjd och smärta

Av: Burman, Margareta
    Publiceringsår: 2018
    Klassifikation: Biografi med genealogi

1. 2019-11-27 14:00 till 15:00.
    27 november onsdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Multisalen Upplev, plan 4