Författarbesök: Marit Kapla

Foto: Trinidad Carrillo Arrangemang

1. 2019-10-09 15:00 till 16:00.
    09 oktober onsdag
    Plats Grubbebiblioteket Vardagsrummet
    Datum 15:00 – 16:00
Visa alla
Kostnad: Entré 40 kr
Information:

Biljetter kan förbokas på 090-16 33 89

Marit Kapla har intervjuat invånarna i den värmländska byn Osebol.

Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. Sedan mitten på förra seklet har många flyttat härifrån, i takt med att skogsbruket har automatiserats och Sveriges befolkning alltmer koncentreras till storstäderna. Affären har lagt ner, slalombacken är igenväxt och bron över älven har stängts för trafik. Samtidigt pågår livet. Här bor både sådana som ärvt gårdarna i generationer och sådana som flyttat hit från när och fjärran. Människor åldras och barn växer upp.

Osebol är en intervjubok av journalisten Marit Kapla som är uppvuxen i Osebol men numera bor i Göteborg. Hon har intervjuat så gott som alla av de cirka 40 vuxna invånare mellan 18 och 92 år som bor i byn nu. Deras livsberättelser ger en mångfasetterad bild av livet i en värmländsk by, förr, nu och med tankar om framtiden. Människors sorg, glädje, oro och humor färgar en detaljerad, personlig och levande gestaltning av svensk – och global – nutidshistoria.

Medarrangör: ABF
Entré 40 kr

Låna boken

1. Osebol

Av: Kapla, Marit
    Publiceringsår: 2019
    Klassifikation: Svealand

1. 2019-10-09 15:00 till 16:00.
    09 oktober onsdag
    Plats Grubbebiblioteket Vardagsrummet