Författarbesök: Lars H Gustavsson

1. 2020-03-24 18:00 till 19:30.
    24 mars tisdag
    Plats Vindelns bibliotek Torget, Renforsskolan
    Datum 18:00 – 19:30
Visa alla
Kostnad: Gratis

Möt författaren och barnläkaren Lars H Gustavsson som berättar om sin nya bok Glöd och visdom - mina vägvisare för barnets rättigheter.

Från januari 2020 gäller FN:s barnkonvention som svensk lag. En stark förespråkare för detta är en av våra mest kända barnrättskämpar, Lars H Gustafsson.

I boken Glöd och visdom tecknar han levande och personliga porträtt av tre av sina vägvisare. Vi möter de samtida

Bokomslag: Glöd och visdom
feministerna Ellen Key, Anna Lindhagen och Elsa Laula Renberg. De kände alla varandra och hade en förmåga att koppla ihop frågorna om kvinnors och barns rättigheter med dem om fred, miljö och social rättvisa.

Lars H Gustafsson lyfter fram deras viktigaste tankegångar, häpnadsväckande aktuella idag, samtidigt som han beskriver deras levnadsöden och den tid de levde i.

De som går före möter ofta motstånd och hat, något som även blir tydligt i de miniporträtt författaren ger av tre nutida aktivister: Greta Thunberg, Malala Yousafzai och Tabata Amaral. Mer än någonsin behöver vi sådana vägvisare, menar Lars H Gustafsson. De utmanar oss och tvingar oss att reflektera över vilka vi är, vilka vägval vi gör och vårt ansvar för kommande generationer och den värld de ska leva i.

Arr: Unga örnar och Vindelns bibliotek

Vindeln - årets berättarkommun

1. 2020-03-24 18:00 till 19:30.
    24 mars tisdag
    Plats Vindelns bibliotek Torget, Renforsskolan