Författarbesök: Kent Lundholm

Foto: kentlundholm.com Arrangemang

1. 2020-09-21 18:30 till 19:30.
    21 september måndag
    Plats Nordmalings bibliotek och online
    Datum 18:30 – 19:30
Visa alla
Kostnad: Gratis

En kväll med många skratt och djup eftertanke.

Möt författaren Kent Lundholm, aktuell med sin omtalade roman Män som spelar schack. Författaren kåserar fritt och läser högt om visslande, tafatta och kvarglömda inlandsmän, om den allt glesare glesbygden och om den kärva vänskapen mellan män som spelar schack. Välkommen till en kväll med många skratt och djup eftertanke.

Kent Lundholm, som brukar kalla sig för Övre Norrlands sjukaste författare, är uppvuxen i en liten by utanför Lycksele, men bor i Umeå sedan tidigt 80-tal. Han har skrivit kritikerrosade romaner som Konungarnas konung från Baklandet och Vedtjuven.

I romanen återvänder Rulle Stenlund till Baklandet för att dö på köksgolvet. I väntan på slutet börjar han att lära sina vänner att spela schack – ett hopplöst och livsfarligt projekt. Med tiden inser de hur djup och ömsint deras vänskap är, men det inget de pratar högt om.

Färre platser men sändning via internet

För att hålla evenemanget på ett tryggt och säkert sätt kommer vi ha ett mycket begränsat antal i publiken på plats på författarsamtalet. Detta kommer kompletteras med en livesändning på nätet. Det innebär att du kan delta på din dator, platta eller mobil vart helst du befinner dig.

För att se livesändningen krävs ingen förbokning. Du kommer att kunna se den direkt på Minabibliotek.se, på den här sidan.

Vill du boka biljett till att vara med i publiken på plats? Ring, mejla eller kom förbi biblioteket. Först till kvarn gäller. Biljetterna släpps 7 september.

Webbsändningen sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Aros film.

Låna boken

1. 2020-09-21 18:30 till 19:30.
    21 september måndag
    Plats Nordmalings bibliotek och online