Författarbesök: Karin Alfredsson

12 februari tisdag 2019
13 februari onsdag 2019
2019-02-12 till 2019-02-13.
Plats Hörneforsbiblioteket (även på andra bibliotek)
Kostnad: 20 kr

Karin Alfredsson är aktuell med romanen Vajlett och Rut.

Vi har försökt med fri uppfostran. Försökt med sådant som jag har hört att fröken tror på.

Det är sant. Vajlett tror inte på aga. Hon tror inte heller på att följa bibelorden lika slaviskt som barnen i Granträskåsen är vana vid. Hon vet att det finns föräldrar som tycker att ungarnas nya skolfröken är alltför slapphänt och inte gudfruktig nog. Men hon står på sig, vänjer sig nog vid hur sladdret går. Hon är inte den enda det pratas om.

Nej, bytelegrafen går även om andra. Till exempel om den nya postfröken och hennes hår. Rut är den enda kvinnan i byn som är kortklippt, kanske för att hon inte är rädd för Guds straff.

Ändå har de inte hört allt. Ingen mer än Vajlett och Rut har en aning om känslorna som växer så starkt mellan dem, Gud förbjude ...

Karin Alfredsson följer upp succéboken Skrik tyst så inte grannarna hör med en relationsroman om två kvinnor i Västerbottens inland, i mitten på förra seklet. Om hur det var och är att tvingasbryta mot normen för att vara sann mot sig själv.

Tisdag den 12 februari klockan 18.30 kommer hon till Hörneforsbiblioteket.

Entré 20 kronor. Boka biljetter på biblioteket, begränsat antal platser.

Onsdagen den 13 februari klockan 15.00 kommer hon till Grubbebiblioteket.

Entré 40 kronor. Biljetter kan förbokas på 090-16 33 89

Foto: Elisabeth Ohlsson Wallin/Creative Commons