Författarbesök: Anneli Jordahl

Foto: Kajsa Göransson Arrangemang

1. 2022-10-05 15:00 till 16:00.
    05 oktober onsdag
    Plats Grubbebiblioteket Vardagsrummet
    Datum 15:00 – 16:00
Visa alla
Kostnad: 50 kronor
Information:

Begränsat antal platser. Boka biljett genom att kontakta Grubbebiblioteket.

Anneli Jordahl berättar om sin senaste roman, Björnjägarens döttrar, en berättelse om sju systrar.

Anneli Jordahl, född 1960, är författare och litteraturkritiker. Hon har skrivit flera uppmärksammade fackböcker och kritikerhyllade romaner. Nu är hon aktuell med romanen Björnjägarens döttrar, som kommer ut i september. Välkommen att höra henne på Grubbebiblioteket!

Om boken

Det skvallrades jämt om den beryktade björnjägarens sju döttrar. Meningarna gick isär. Levde de verkligen på helt egen hand ute i vildmarken? Det påstods att de tillbringade all sin tid med att jaga, bada och brottas, förutom när de drack sig stupfulla på hembränt och porter. Ibland syntes de på marknaden där de sålde björnskinn och dansade lättklädda och uppspelta när försäljningen gått över förväntan.

En kvinna bestämmer sig för att i hembygdsföreningens årsbok nedteckna de sju systrarna Leskinens vilda historia. Varför gick de aldrig i skola? Varför ville de leva isolerade i ödemarken, femton mil från närmaste stad? Varför betedde de sig som grovhuggna pojkar?Det blir till en berättelse om vrede och sorg, om ensamhet och gemenskap, om
syskonrivalitet och en förhöjd livskänsla i den krävande tillvaron långt in i vildmarken. Anneli Jordahl har inspirerats av Aleksis Kivis finska romanklassiker Sju bröder från 1870 men har valt att flytta berättelsen till nutid och till namnlösa platser i Finland – och att i stället placera sju systrar i förgrunden.

Tid: Onsdag 5 oktober kl. 15-16

Plats: Grubbebiblioteket, Vardagsrummet

Arrangörer: Grubbebiblioteket och ABF

Entré: 50 kronor (Begränsat antal platser. Boka biljett på Grubbebiblioteket eller via mejl grubbebiblioteket@umea.se eller telefon 090-163389)

Anneli Jordahls författarskap

1. Orm med två huvuden

Undertitel: essä
    Av: Jordahl, Anneli
    Publiceringsår: 2019
    Klassifikation: Svensk litteraturhistoria
  2. Klass - är du fin nog?

Av: Jordahl, Anneli
    Publiceringsår: 2018
    Klassifikation: Sociala klasser

1. 2022-10-05 15:00 till 16:00.
    05 oktober onsdag
    Plats Grubbebiblioteket Vardagsrummet