Föreläsning om asylrätt och hbtqi

Foto: Tove Liliequist Arrangemang

1. 2024-05-16 17:00 till 19:00.
    16 maj torsdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Upplev multisal plan 4, Väven och online
    Datum 17:00 – 19:00
Visa alla
Kostnad: Gratis, ingen föranmälan.

Lyssna på en föreläsning om asylsökande hbtqi-personers situation i Sverige.

Kom och lyssna på en föreläsning om asylsökande hbtqi-personers situation i Sverige. Innan föreläsningen finns det möjlighet att ta del av bok- och infobord, testa gerillaslöjd och fika, se mer info nedan.

Inför International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOTB) som infaller den 17 maj, vill vi uppmärksamma asylsökande hbtqi-personers situation i Sverige. Kom och lyssna på en föreläsning med Aino Gröndahl, asyljurist på RFSL. Hon har bland annat skrivit rättsutredningen ”Avslagsmotiveringar i hbtqi-asylärenden”. Utredningen tar upp problem och rättsosäkerhet som finns för hbtqi-personer som söker asyl för att få leva sitt liv öppet och tryggt i Sverige.

Datum: Torsdag 16 maj
Tider: 17.00-18.00: Förhäng. Gerillaslöjd, infobord med Rättighetscentrum Västerbotten, boktips, gerillaslöjd och fika.
18.00-19.00: Föreläsning.
Lokal: Upplev Multisal, plan 4
Gratis. Du behöver ingen biljett.
Föreläsningen kommer att sändas live här:
www.minabibliotek.se/live

Testa gerillaslöjd med Emma Ewadotter från Kvinnohistoriskt museum! Ibland blir man så förbaskad över sakers ordning att man bara vill skrika. Då kan man istället sticka nålen i något hundrafemtio gånger och göra ett gerillaslöjdsbroderi och hänga upp det någonstans i staden. Gerillaslöjd är ett samlingsnamn för textil aktivism där utövarna skapar textila konstverk och placerar ut dem i stadsrummet. Inga förkunskaper krävs men kan man sy eller sticka lite så är det till nytta, annars lär vi oss tillsammans.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med RFSL Umeå, Regionbibliotek Västerbotten, Sensus studieförbund, Rättighetscentrum Västerbotten och Kvinnohistoriskt museum.

1. 2024-05-16 17:00 till 19:00.
    16 maj torsdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Upplev multisal plan 4, Väven och online