E-ljudböcker

Leta efter e-ljudböcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-ljudböcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet ovan.

Från topplistorna

1. Snö

Av: Mjöbring, Jakob

Så funkar det

1. Engelska e-ljudböcker

Naxos spoken word library är en tjänst för strömmande e-ljudböcker, mest på engelska, som du kan använda om du har ett bibliotekskort hos oss.

1. Mängder av fria e-böcker

Skrivet av:Annika Winning

E-böcker behöver inte kosta någonting alls, varken för dig eller biblioteket. Här får du tips på några sajter där du kan botanisera bland klassiker och andra fria verk.

Kategorier för e-böcker

Romaner

Deckare och spänning

Fantasy och SF

Noveller

Lättläst

Barn och ungdom

Unga vuxna

Ekonomi och marknadsföring

Medicin och hälsa

Memoarer och biografier

Psykologi

Samhälle och politik

Språk och ordböcker (inklusive språkkurser)

Tips på e-ljudböcker

1. Körsbärslandet

Av: Hansen, Dörte Tipsat av:Joakim Pasma

Denna debutroman blev 2015 års mest sålda bok i Tyskland. Den skildrar en by i Olland, strax utanför Hamburg, med en åldrande bondebefolkning och en och annan nyinflyttad naturromantiker.

2. Björnstad

Av: Backman, Fredrik Tipsat av:Annika Kimmel

En otroligt fängslande berättelse om skam och svek, kärlek och lojalitet. Första delen i en serie.

3. Butcher's crossing

Av: Williams, John Tipsat av:Tommy Bildström

Will Andrews letar efter äventyr när han slutar skolan och ger sig ut i vildmarken för att jaga buffel. En västern-roman med både spänning och djup för den vuxne och förhärdade läsaren.

4. Alltid för er

Av: Lindh, Gunilla Tipsat av:Malin Granberg

På kort tid får författarens tre barn samma allvarliga diagnos och blir lämnad av sin make. I samma veva förlorar hon också sin mamma i cancer.

5. Britt-Marie var här

Av: Backman, Fredrik Tipsat av:Helen Forsberg

Britt-Marie lämnar sin man efter 40 års äktenskap, skaffar jobb, flyttar till en ny ort och lär känna nya människor. En fin berättelse om att tvingas hitta sig själv när ens liv omkullkastas.

6. Mördaren i folkhemmet

Av: Ebervall, Lena Tipsat av:Helen Forsberg

En skönlitterär berättelse om en verklig rättsskandal. En tioåring faller offer för ett bestialiskt mord och en idrottsstjärna döms för mordet, trots alibi.

Nya e-ljudböcker för vuxna

1. Se mig, Medusa

Av: Damhaug, Torkil
    Publiceringsår: 2017