E-böcker

Leta e-böcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet här ovanför.

Från topplistorna

1. Bambi

Av: Kallentoft, Mons

Så funkar det

1. Att låna e-böcker

Om du har ett bibliotekskort hos oss så kan du låna e-böcker och e-ljudböcker.

2. Adobe ID

De e-böcker som du lånar och laddar ner via Minabibliotek.se är kopieringsskyddade. Därför måste du ha ett Adobe ID, alltså ett användarkonto hos Adobe.

Läs mer om e-böcker

1. De bästa deckarna som e-böcker

Skrivet av:Minabiblioteks redaktion

Dagens Nyheters Lotta Olsson listade under våren 2015 sina 100 bästa deckare. I semestertider brukar det bli ordentligt utplockat på bibliotekens deckarhyllor. Men våra e-böcker finns alltid tillgängliga, hur många som än lånar.

2. Mängder av fria e-böcker

Skrivet av:Annika Winning

E-böcker behöver inte kosta någonting alls, varken för dig eller biblioteket. Här får du tips på några sajter där du kan botanisera bland klassiker och andra fria verk.

Kategorier för e-böcker

Romaner

Deckare och spänning

Fantasy och SF

Noveller

Lättläst

Barn och ungdom

Unga vuxna

Medicin och hälsa

Memoarer och biografier

Psykologi

Samhälle och politik

Resor och geografi

Senaste tipsen på e-böcker

1. Det är inte mig ni söker

Av: Dalton, David Tipsat av:Mats Enarsson

En bok som fördjupar bilden av Bob Dylan och skapar lust att igen lyssna på en av vår tids främsta musikikoner.

2. Butcher's crossing

Av: Williams, John Tipsat av:Tommy Bildström

Will Andrews letar efter äventyr när han slutar skolan och ger sig ut i vildmarken för att jaga buffel. En västern-roman med både spänning och djup för den vuxne och förhärdade läsaren.

3. Tystnadens triumf

Av: Byström, Gabriel Tipsat av:Olle Öhman

Vart är Ungern på väg? Journalisten och författaren Gabriel Byström har svar på några av de frågor som många ställer om Ungerns regering, vilken kallas "närmast nynazistisk" av kritiker.

4. Monogrammorden

Av: Hannah, Sophie Tipsat av:Tommy Bildström

Tre döda kroppar i varsitt låst hotellrum. Det är upptakten till en nyskriven Hercule Poirot-deckare.

5. Vattnet drar

Av: Bäck, Madeleine Tipsat av:Annika Edlund

En fenomenal rysare i somrig landsbygdsmiljö. En läskig bladvändare om urgamla krafter som väcks till liv och inte låter sig stoppas.

6. Det mest förbjudna

Av: Thorvall, Kerstin Tipsat av:Anna Sahlén

Anna söker desperat efter sätt att stävja sin ångest. I otrohet och genom sexuella relationer kan hon döva sin smärta.

7. Bli som folk

Av: Stoor, Stina Tipsat av:Anna Sahlén

Prisad novellsamling som fångar livsöden och atmosfär i Västerbottens inland.

8. Bränd himmel

Av: Macmillan, Gilly Tipsat av:Anna Sahlén

Rachels åttaårige son Ben försvinner under en skogsutflykt. Förutom att handskas med sin egen förtvivlan tvingas hon även möta polisernas tvivel och omvärldens ifrågasättande.

9. Silvervinges hemlighet

Av: Genar, Katarina Tipsat av:Annika Edlund

Underlig musik hörs från lusthuset i trädgården. Inne i slottet finns en låst dörr som absolut inte får öppnas. Alva och Erik vill åka tillbaka till Silvervinges slott och ta reda på vad det handlar om.

10. Hemsökta

Av: Nordin, Magnus Tipsat av:Anna Sjöstedt Wirén

Tre veckor med sol, bad och ett lättsamt jobb i en lyxig skärgårdsvilla. Sommaren kan väl inte bli bättre, tror Denise och Elin. Mycket snart får de tänka om.

Nya e-böcker för vuxna

1. Lumilentäjä

Av: Aira Elisa

2. Rasmus