E-böcker

Leta e-böcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet här ovanför.

Från topplistorna

1. Norma

Av: Oksanen, Sofi

Så funkar det

1. Att låna e-böcker

Om du har ett bibliotekskort hos oss så kan du låna e-böcker och e-ljudböcker.

2. Adobe ID

De e-böcker som du lånar och laddar ner via Minabibliotek.se är kopieringsskyddade. Därför måste du ha ett Adobe ID, alltså ett användarkonto hos Adobe.

Läs mer om e-böcker

1. De bästa deckarna som e-böcker

Skrivet av:Minabiblioteks redaktion

Dagens Nyheters Lotta Olsson listade under våren 2015 sina 100 bästa deckare. I semestertider brukar det bli ordentligt utplockat på bibliotekens deckarhyllor. Men våra e-böcker finns alltid tillgängliga, hur många som än lånar.

2. Mängder av fria e-böcker

Skrivet av:Annika Winning

E-böcker behöver inte kosta någonting alls, varken för dig eller biblioteket. Här får du tips på några sajter där du kan botanisera bland klassiker och andra fria verk.

Kategorier för e-böcker

Romaner

Deckare och spänning

Fantasy och SF

Noveller

Lättläst

Barn och ungdom

Unga vuxna

Matlagning, mat och dryck

Medicin och hälsa

Memoarer och biografier

Psykologi

Resor och geografi

Samhälle och politik

Senaste tipsen på e-böcker

1. Tipsfilm om Märta på ridläger

Av: Eklund Wilson, Erika Tipsat av:Lilly Lindström

Lilly tipsar om en av sina favoritböcker. Här kan du se hennes tipsfilm.

2. Farväl till vapnen

Av: Hemingway, Ernest Tipsat av:Mats Enarsson

En läsvärd krigsskildring i ny översättning.

3. Slag

Av: Grönlund, Lena Bezawork Tipsat av:Joakim Pasma

Fikirte kommer från Etiopien som barn och möter rasismen i ett grått Sverige. Boxningen gör henne stark, men utsattheten smärtar ändå.

4. Min kompis Gunnar

Tipsat av:Anna Sahlén

I serietecknaren Gunnar Lundkvists brev till sin vän och kollega finns vardagspoesi och tröst.

5. Yxmannen

Av: Celestin, Ray Tipsat av:Andrea Ejelöv

New Orleans år 1919, segregationen delar upp staden, maffian styr staden, musiken flödar som aldrig förr och en seriemördare med en yxa går lös i staden.

6. Det magiska hjärtat

Av: Ohlsson, Kristina Tipsat av:Annika Edlund

Robertas bästa kompis Charlotte är svårt sjuk. Hon behöver ett nytt hjärta. Charlotte är den gladaste och roligaste kompisen som finns. Till och med när hon inte mår bra. Som Robertas morfar säger, den som skrattar mest är bäst.

7. Körsbärslandet

Av: Hansen, Dörte Tipsat av:Joakim Pasma

Denna debutroman blev 2015 års mest sålda bok i Tyskland. Den skildrar en by i Olland, strax utanför Hamburg, med en åldrande bondebefolkning och en och annan nyinflyttad naturromantiker.

8. Djävulen på korset

Av: Ngugi Wa Thiong'o Tipsat av:Tommy Bildström

En stark och fantastisk bok som klär av den postkoloniala kapitalismen.

9. Ett folk utan land

Av: Marchetta, Melina Tipsat av:Emma Sigvardsson

När Finnikin är nio år svär han på att göra allt för att beskydda kungahuset i Lumatere, men han har ingen aning om vilken betydelse det löftet kommer att få.

10. Nu ser du mig

Av: Bolton, S. J Tipsat av:Anna Sahlén

En ung kvinnlig polis med ett dunkelt förflutet dras in i jakten på en seriemördare i denna spännande, välskrivna bladvändare.

Nya e-böcker för vuxna

1. Stay metal

Av: Mattsson, Håkan
    Publiceringsår: 2017