Författarmöte - Ann-Sofi Carlsson, Solja Krapu och Kurt Levlin

20 november onsdag 2019
21 november torsdag 2019
2019-11-20 till 2019-11-21.
Plats Nordmalings bibliotek (även på andra bibliotek)
Kostnad: Biljetter, se nedan

"Det där med människor har jag tänkt på." Tre orter, tre författare med Finland som gemensam utgångspunkt.

Ann-Sofi Carlsson, Vasa utkommer med novellsamlingen ”Labyrinten" i höst. Den innehåller ett femtontal korta noveller, där människors utanförskap och längtan efter förändring skildras, ibland i en realistisk, ibland i en mer poetisk eller absurd form. Tidigare gett ut två böcker, novellsamlingen ”Jag undrar hur det känns att falla fritt” och romanen ”Inget har hänt” på bokförlaget Scriptum.

Solja Krapu-Kallio kom till Umeå från Finland som 15-åring. Hon är först och främst känd för sin vardagsnära poesi på scen, dikter som ”Jag behöver busschauffören” och ”Det började så oskyldigt med diskbänken”. Romanen, ”Mogen för skrubben” handlar om en lärare som blir inlåst i kopieringsrummet. Den senaste boken är den fjärde i serien ”Westins bageri & kafé”, Storytel Original. I höst kommer hennes femte barnbok, ”Kråkan” på Förlaget Opal.

Kurt Levlin, uppvuxen i Nykarleby och bosatt i Umeå. Han har tidigare gett ut böcker i olika genrer för både vuxna och ungdomar. Han debuterade 2000 med novellsamlingen ”En andra chans” på Scriptum förlag och hans senaste bok, ungdomsboken ”Dröm 19” kom ut 2018 på Visto förlag. I höst är han aktuell med diktsamlingen ”Det skrivs alldeles för få dikter om dig”.

Nordmaling: Fritt inträde mot biljett. Biljetter hämtas/bokas på biblioteket tidigast 4/11. Kom förbi eller ring 0930-141 75 eller mejla biblioteket@nordmaling.se

I samarbete med ABF och Svenska kulturfonden.

Umeå stadsbibliotek: Biljetter 60 kronor i Kulturreceptionen, plan 3 eller via www.tickster.com