Deckarlördag: Milka Hakkarainen

2022-11-26 till 2022-11-26.
Kostnad: Kostnadsfritt
Information:

Samtalet hålls på finska och svenska.

Välkommen till höstens andra deckarlördag på Umeå stadsbibliotek. Vi får besök av sverigefinska deckarförfattaren Milka Hakkarainen i ett samtal på finska och svenska. Ruotsinsuomalainen dekkarikirjailija Milka Hakkarainen kertoo romaaneistaan ”Ei verta rantaa rakkaampaa” ja ”Maa kauhein isien”. Tämän tapaamisen kielinä sekä suomi että ruotsi.

Milka Hakkarainen berättar om sina böcker ”Ei verta rantaa rakkaampaa” och ”Maa kauhein isien”. En brottsvåg skakar det sverigefinska communityt i Skutskär och i Gävle. Händelserna visar sig ha kopplingar till tidigare årtionde. Teman i Hakkarainens böcker är identitet, språk och hemlängtan över generationerna, men romanerna präglas också av svart humor och mycket igenkänning.

Samtalet leds av Hanna Kangassalo, tvåspråkig skribent och kommunikatör, och hålls på både finska och svenska. Vi bjuder på fika!

Tid: 14.00
Plats: Upplev Multisal, plan 4, Umeå stadsbibliotek

Ruotsinsuomalainen dekkarikirjailija Milka Hakkarainen kertoo romaaneistaan ”Ei verta rantaa rakkaampaa” ja ”Maa kauhein isien”. Erikoiset rikosaallot ravistelevat ruosinsuomalaisia yhteisöjä Skutskärissa ja Gävlessä. Tapahtumat sijoitttuvat nykyaikaan, mutta niillä on myös vahva kytky menneisiin vuosikymmeniin. Teosten teemoja ovat identiteetti, kieli, sukupolvien yli kantava koti-ikävä sekä kulttuuriperintö. Hakkaraisen romaanit tarjoavat hykerryttävää mustaa huumoria sekä tunnistettavia ilmiöitä jokaiselle ruotsinsuomalaiselle.

Vad är Deckarlördag?

Stadsbiblioteket välkomnar höstmörkret med deckartema! Tre lördagar blir det boktips, läsningar och författarmöten med fokus på spänningslitteratur från norra Sverige. För mer information om medverkande och tider, se Mina Bibliotek.

Kommande arrangemang: 17 december

Deckarlördagar på stadsbiblioteket:

1. Deckarlördag med deckarquiz

Datum lördag 29 oktober 2022 14:00 - 15:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen på ett klassiskt quiz med deckartema!

2. Perspektivbyrån - på hemligt uppdrag

Datum lördag 29 oktober 2022 14:00 - 16:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Agenterna på Perspektivbyrån har fått i uppdrag att granska biblioteket. De behöver din hjälp!

3. Deckarlördag: Mikael Andersson

Datum lördag 17 december 14:00 - 15:30
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen till höstens sista deckarlördag på Umeå stadsbibliotek. Vi får besök av högaktuella Umeåförfattaren Mikael Andersson och bjuder på säsongsbetonade boktips inför den stundande julhelgen.