Deckarlördag: Mikael Andersson

Mikael Andersson. Fotograf: Lena Lee. Arrangemang

1. 2022-12-17 14:00 till 15:30.
    17 december lördag
    Plats Umeå stadsbibliotek Upplev multisal, plan 4
    Datum 14:00 – 15:30
Visa alla
Kostnad: Kostnadsfritt

Välkommen till höstens sista deckarlördag på Umeå stadsbibliotek. Vi får besök av högaktuella Umeåförfattaren Mikael Andersson och bjuder på säsongsbetonade boktips inför den stundande julhelgen.

Ett flygplan sprängs i ett bombdåd utanför Umeå. Utredningen av det inträffade leder rakt in i ett cyniskt spel med stormakterna ruvande i kulissen. Hör Mikael Andersson samtala om nyutkomna romanen Den som inte finns med Cecilia Flodström Darvish-Jany.

Mikael Andersson, född 1966 i Umeå, arbetar som överläkare och ögonkirurg. Kriminalromanen Den som inte finns är den andra boken i serien Morden i Västerbotten.

Tid: 14.00
Plats: Upplev Multisal, plan 4, Umeå stadsbibliotek

Boktips och fika

Umeå stadsbiblioteks deckarkonnässörer tipsar om sina spänningsfavoriter, att låna och läsa själv eller kanske ge bort i julklapp. Vi bjuder på fika!
Tid: Ca 15.00-15.30
Plats: Upplev Multisal, plan 4, Umeå stadsbibliotek

Vad är Deckarlördag?

Stadsbiblioteket välkomnar höstmörkret med deckartema! Tre lördagar blir det boktips, läsningar och författarmöten med fokus på spänningslitteratur från norra Sverige. För mer information om medverkande och tider, se Mina Bibliotek.

Deckarlördagar på stadsbiblioteket:

1. Deckarlördag med deckarquiz

Datum lördag 29 oktober 2022 14:00 - 15:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen på ett klassiskt quiz med deckartema!

2. Deckarlördag: Milka Hakkarainen

Datum lördag 26 november 2022 14:00 - 15:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen till höstens andra deckarlördag på Umeå stadsbibliotek. Vi får besök av sverigefinska deckarförfattaren Milka Hakkarainen i ett samtal på finska och svenska. Ruotsinsuomalainen dekkarikirjailija Milka Hakkarainen kertoo romaaneistaan ”Ei verta rantaa rakkaampaa” ja ”Maa kauhein isien”. Tämän tapaamisen kielinä sekä suomi että ruotsi.

3. Perspektivbyrån - på hemligt uppdrag

Datum lördag 29 oktober 2022 14:00 - 16:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Agenterna på Perspektivbyrån har fått i uppdrag att granska biblioteket. De behöver din hjälp!

1. 2022-12-17 14:00 till 15:30.
    17 december lördag
    Plats Umeå stadsbibliotek Upplev multisal, plan 4