Bokcirkel: Västerbotten läser

1. 2021-12-06 18:30 till 19:30.
    06 december måndag
    Plats Umeå stadsbibliotek Ordet, plan 3, Väven
    Datum 18:30 – 19:30
Visa alla

I höst erbjuder vi två tematiska bokcirklar utifrån fyra titlar. Alla är fristående och inleds eller avslutas med ett författarbesök. I den här bokcirkeln läser och samtalar vi om böcker av Svante Bäckström och Sara Lidman.

Västerbotten läser har valt två böcker att läsa tillsammans. Den ena är Svante Bäcktröms bok Så höjer sig landet och den andra är Sara Lidmans bok Bära mistel.

Svante Bäckström: Så höjer sig landet

Anders Andersson lever i Västerbottens kustland under en tid av intensiv kolonisering. Han är drängen som blir hemmansägare utan att vara ämnad för det livet. För Anders är varken plogen, sådden eller skörden eftersträvansvärd, för antingen växer människan eller så växer naturen.

I Svante Bäckströms debut möter vi en människa i konflikt med sin tid och miljö, med det västerbottniska jordbrukssamhället som fond.

Läs boken och kom och bokcirkla om den:
Torsdag 28 oktober kl 18.30 i Ordet, plan 3, Väven

Möt författaren bakom boken:
Torsdag 4 november kl 15.00 i Upplev Multisal, plan 4, Väven
I samarbete med Kultur för seniorer och LitteraTur och Retur. Se mer information i länken här intill.

Sara Lidman: Bära mistel

Läs boken och kom och bokcirkla om den:
Januari 2022. Tid och plats meddelas senare.

Hör litteraturvetaren Anneli Brännström Öhman ge en introduktion till boken och Sara Lidman:
måndag 6 december kl 18.30 i Ordet, plan 3, Väven

Anmälan

Anmälan till bokcirkeln görs till Maria Forssén på maria.forssen@umea.se eller 090-163331.
Du väljer själv om du vill vara med i en eller flera träffar, och om du vill gå på författarbesöken eller bara delta i boksamtalen.

Författarbesöken är kostnadsfria men kräver biljett. Den kan hämtas ut i Kulturreceptionen, plan 3, Väven.

Möt författaren bakom boken

1. Författarsamtal: Svante Bäckström

Datum torsdag 4 november 2021 15:00 - 16:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Svante Bäckströms ”Så höjer sig landet” är en av två utvalda titlar till årets upplaga av Västerbotten Läser. I Bäckströms debutroman möter vi en människa i konflikt med sin tid och miljö, med det västerbottniska jordbrukssamhället som fond.

1. 2021-12-06 18:30 till 19:30.
    06 december måndag
    Plats Umeå stadsbibliotek Ordet, plan 3, Väven