Bokcirkel online: Vajlett och Rut & Roger och Rebecka

26 november torsdag 2020
2020-10-01 till 2020-11-26.
Plats Vindelns bibliotek

Det går fortfarande bra att ansluta till Vindelns biblioteks digitala bokcirkel på bokcirklar.se där vi läser och diskuterar böckerna Vajlett och Rut, samt fortsättningen Rut och Rebecka av Karin Alfredsson.

Kort om böckerna:
Vajlett och Rut, med fortsättningen Roger och Rebecka, är en relationsroman om två kvinnor i Västerbottens inland, i mitten på förra seklet. Om hur det var och är att tvingas bryta mot normen för att vara sann mot sig själv. Boken berör flera intressanta teman såsom till exempel skolan, religion och förbjuden kärlek i 1950-talets Sverige. Författaren Karin Alfredsson kommer ursprungligen från Lycksele.

Foto av böckerna Vajlett och Rut samt Roger och Rebecka

Bokcirkelns upplägg:
Cirkeln pågår 1 oktober – 30 november 2020 på bokcirklar.se och är öppen för vem som helst att delta i, inte bara Vindeln-bor! :-)

Vi läser böckerna i lugn takt under oktober och november. Regelbundet ställs en eller flera samtalsfrågor av cirkelledaren som vi sedan diskuterar i gruppen. Samtalsfrågorna är bara ett stöd för diskussionen, självklart är det en öppen diskussion där deltagarna själva får ställa frågor och svara på andras frågor.

Böckerna finns att låna i olika format på biblioteket, vanlig bok, ljudbok eller e-bok.

Så går du med:
För att gå med i cirkeln behöver du registrera dig på bokcirklar.se. När du är inloggad söker du ”Vajlett och Rut” i sökrutan. Då hittar du bokcirkeln i träfflistan. Klicka på ”Gå med i grupp”. Klart!

Kontaktperson:
Åza Sjöstam, Vindelns bibliotek. E-post: aza.sjostam@vindeln.se