Bokcirkel online: ungdomsböcker

30 maj lördag 2020
2020-02-01 till 2020-05-30.
Plats Nordmalings bibliotek

Vi diskuterar ungdomsböcker online i denna bokcirkel.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Nordmalings biblioteks bokcirkel. I den här bokcirkeln läser vi en ungdomsbok tillsammans som vi sedan samtalar kring.

Hur deltar du?

• Skapa ett konto på bokcirklar.se.
  • Skriv sedan ”Nordmalings bibliotek” i sökrutan och klicka på ”Gå med i grupp”.
  • Vi skriver under fliken ”Forum”. Klicka på den bok du vill diskutera under.

Det är fritt att skriva innan, under och efter du läst boken och du kan hoppa in när du vill. Skriv så mycket eller lite du känner för. Om känslan då du läste eller tankar som dök upp. Vi vill att det ska kännas roligt.

Du behöver alltså inte bry dig om datumen som står här på sidan, utan delta när du vill och kan.

Läs böckerna i valfritt medium/format och språk om detta finns.

Boktitlar under vårterminen 2020:

April-maj: Slutet av Mats Strandberg

Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt. Men alla vet vad som är på väg. Om en månad är vi alla borta.
Vad vill du göra den sista tiden?
Vad vill du säga till dem du älskar, och vem vill du vara med när allt tar slut?
Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö?
Och vad spelar ett liv mer eller mindre för roll?

Slutet är berättelsen om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid. En tragedi binder dem samman och växer till en besatthet, men kommer de att hitta svaren innan himlen blir vit och haven förångas?

Boken finns som tryckt bok, talbok med text på legimus och e-bok ochpå minabibliotek.se.

Hitta boken

1. Slutet