Bokcirkel online - Herrarna satte oss hit

29 mars måndag 2021
2021-03-01 till 2021-03-29.
Plats Vindelns bibliotek

Varmt välkommen att delta Vindelns biblioteks digitala bokcirkel kring boken Herrarna satte oss hit av Elin Anna Labba som vann Augustpriset 2020 för årets svenska fackbok. Boken handlar om tvångsförflyttningarna av renskötande samer i Sverige som inleddes för hundra år sedan.

Bokcirkelns upplägg:

Herrarna satte oss hit på nordsamiska
Cirkeln pågår 1 mars – 31 mars 2021 på bokcirklar.se och är öppen för vem som helst att delta i, inte bara Vindeln-bor! :-) Vi som leder cirkeln är Åza Sjöstam, bibliotekarie på Vindelns bibliotek, och Sara Larsson, minoritetssamordnare på Vindelns kommun.

Vi läser boken under mars månad 2021. Regelbundet ställs en eller flera samtalsfrågor som vi sedan diskuterar i gruppen. Samtalsfrågorna är bara ett stöd för diskussionen, självklart är det en öppen diskussion där deltagarna själva får ställa frågor och svara på andras frågor.

Boken är utgiven på svenska och nordsamiska. På svenska finns den både som vanlig bok och e-bok.

Så går du med:
För att gå med i cirkeln behöver du registrera dig på bokcirklar.se. När du är inloggad söker du ”Herrarna satte oss hit” i sökrutan. Då hittar du bokcirkeln i träfflistan. Klicka på ”Gå med i grupp”. Klart!

Kontaktperson:
Åza Sjöstam, Vindelns bibliotek. E-post: aza.sjostam@vindeln.se