Bo Sundin: Husen som överlevde Umeå

08 december torsdag 2022
2022-12-08 till 2022-12-08.
Plats Umeå stadsbibliotek
Kostnad: Kostnadsfritt. Gratisbiljett hämtas i Kulturreceptionen på plan 3 i Väven från och med den 24 november.
Information:

En del av Umeå 400 år

Kom och lyssna till ett annorlunda perspektiv på Umeås historia, speglat genom stadens byggnadsminnen.

Husen som överlevde Umeå handlar om de 35 byggnadsminnen som är skyddade genom kulturmiljölagen i Umeå kommun. Boken förmedlar ett annorlunda perspektiv på Umeås historia, och en spännande inblick i vad som har utspelats bakom fasaderna under 200 år.

Bo Sundin är född i Stockholm men sedan 1980-talet bosatt i Umeå, där han bland annat arbetat som länsantikvarie på Länsstyrelsen Västerbotten. Han har bland annat varit redaktör för tidskriften Västerbotten och boken Västerbotten genom tiderna.

Tid: Den 8 december kl. 14.00
Plats: Upplev multisal, plan 4, Umeå stadsbibliotek

Arrangeras i samarbete med Kultur för seniorer.

Böcker av eller med Bo Sundin (i urval):

1. Angården

Undertitel: igår, idag, imorgon