Att läsa på olika sätt

Biblioteken erbjuder böcker i flera olika former så att alla ska kunna läsa.

Talböcker

Talböcker är inläsningar för dig som har svårt att läsa vanliga tryckta böcker. Talböcker finns att låna på biblioteken eller i digitalt format från webbplatsen Legimus.se.

Legimus.se är ett digitalt bibliotek med mer än 90 000 titlar. Du som har rätt att låna talböcker kan själv ladda ner litteratur därifrån och läsa på olika plattformar.

Biblioteken hjälper dig som behöver talböcker att skaffa en användare på Legimus. Boka tid via formuläret här bredvid.

Ljudböcker

Biblioteken erbjuder också ljudböcker. De har ofta lästs in av skådespelare eller författarna själva. Ljudböckerna finns som cd-skivor och mp3-skivor att låna hem. Det finns också e-ljudböcker som du lånar här på Minabibliotek och lyssnar på strömmande.

Storstilsböcker

Har du en synnedsättning men ändå gärna vill läsa böckerna i textform finns böcker med storstil.

Lättlästa böcker

Det finns titlar som bearbetats för att vara lätta att läsa. De kan till exempel passa dig som är läsovan eller dig som håller på att lära dig svenska.

Mer information

Läs mer om talböcker på Legimus webbplats. 


Boka tid

  1. Boka tid för egen nedladdning

    Du som har rätt att låna talböcker kan själv ladda ned böcker från Legimus.se. På biblioteken kan du få hjälp att komma igång.

Låna e-ljudböcker

  1. E-ljudböcker

    Leta efter e-ljudböcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-ljudböcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet ovan.