Aktiviteter

Här ser du de aktiviteter som biblioteken ordnar närmast i tid. Klicka på länken "Visa fler" för att se fler aktiviteter. Då kan du också filtrera dem efter till exempel bibliotek.

1. Digitalhjälpen

När: Måndag 25 september 14:00 - 16:00
    Plats: Kommunhörnan Umeå stadsbibliotek

Kom och ställ frågor till oss på Umeå stadsbibliotek om internet, datorer, mobiltelefoner, surfplattor och annat.

2. Bokhyllehäng

När: Måndag 25 september 15:00 - 16:00

För dig i årskurs 3-4. Kom till biblioteket och läs, skriv, pyssla, prata böcker och få boktips.

3. Sångsvenska och läslust

När: Tisdag 26 september 15:00 - 17:00

Sång och boktips för alla! Är du ny i Sverige och vill utveckla ditt svenska språk på ett roligt sätt? Då kan du komma till Sångsvenska och läslust på biblioteket.

4. Skrivarlyan

När: Tisdag 26 september 18:15 - 19:45
    Plats: Skapa Formverkstad Umeå stadsbibliotek

Skrivarlyan är en grupp för dig mellan 11 och 14 år som tycker om att skriva.

5. Sagostunder på flera språk

När: Onsdag 27 september 09:30 - 10:00
    Plats: Sagorummet Ålidhemsbiblioteket

Välkommen till sagostund på svenska på Ålidhemsbiblioteket. En gång i månaden är det dessutom sagor på arabiska, kinesiska, somaliska, tigrinska eller och finska.

6. Svenska med baby

När: Onsdag 27 september 10:00 - 11:30
    Plats: Skapa Formverkstad Umeå stadsbibliotek

Har du barn mellan 0 och 2 år? Vill du träffa och prata med andra föräldrar, och veta mer om olika kulturer? Då är svenska med baby något för dig.

7. Tekniktorsdagar på Grubbebiblioteket

När: Torsdag 28 september 13:00 - 14:00

Torsdag 14 september drar vi igång höstens drop-in-tillfällen för frågor om Internet, datorer, mobiler, surfplattor och annat om digital teknik. Varannan torsdag mellan kl 13 och 14 till och med 14 december kör vi!

8. Öppen bokcirkel

När: Torsdag 28 september 15:00 - 16:30

Vi träffas på Grubbebiblioteket på torsdagar och diskuterar böcker. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

9. Språkcafé i Holmsund

När: Torsdag 28 september 18:00 - 19:30

Bor du i Holmsund, Obbola eller Umeå och vill träffa nya människor i din närhet? Lära dig något nytt? Dela erfarenheter? Tycker du om fika? Då kan detta vara något för dig.

10. Babybokprat

När: Fredag 29 september 10:00 - 10:15
    Plats: Öppna förskolan, Nordmaling Nordmalings bibliotek

Böcker för din bebis, sånger, rim och ramsor! För bebisar mellan ca 4 och 10 månader.

11. Sagoklubben

När: Fredag 29 september 10:00 - 10:30
    Plats: Sagorummet Umeå stadsbibliotek

Välkommen till en mysig sagostund på Umeå stadsbibliotek. Fredag 22 september är på både svenska och japanska.

Visa fler

Utställningar

1. Stygn som bär

När: Måndag 28 augusti - fredag 29 september

Charlotta Berggren ställer ut broderier under rubriken "Stygn som bär".

2. I köket förr och nu

När: Måndag 4 september - lördag 30 september
    Plats: Gör-det-själv, plan 2 Umeå stadsbibliotek

Under september 2017 tittar Umeå stadsbibliotek in i köket i samband med Väven Panorama och Umeå smakfestival.

3. Slaget om Dungen

När: Måndag 4 september - söndag 1 oktober

Fotoutställning på Ålidhemsbiblioteket med fotografier från Västerbottens museums fotoarkiv.

4. The Big Five

När: Onsdag 6 september - söndag 15 oktober
    Plats: Väven, Öppen vägg, Plan 4 Umeå stadsbibliotek

Gammal teknik möter ny i Östermalmsskolans multimodala projekt The Big Five.

5. Indianen i Mig

När: Onsdag 27 september - söndag 15 oktober
    Plats: Öppen vägg, plan 2 Umeå stadsbibliotek

Sonia Sjögren från Skellefteå visar målningar ur en större bildserie, inspirerad av livets tvära kast.