Alone together

2021-10-30 till 2021-10-30.
Plats Nordmalings bibliotek
Kostnad: Gratis, men anmälan krävs

Välkomna på en unik scenkonstupplevelse som upplevs med hjälp av VR-glasögon

Sinnen, rörelse och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk. Han har under hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin liksom den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra scenkonstfältet. Stabilt, intuitivt och innovativt skapar Jonsson verk som både förundrar och fascinerar.

I Alone Together tar sig Robin Jonsson an Virtual Reality för att utveckla ett alldeles nytt live-format. Med spjutspetsteknologi och med en svårslagen uppfinningsrikedom breder Jonsson ut ett virtuellt scenrum med förbehållslösa möjligheter.

Alone Together är ett försök att överföra det som är essentiellt i scenkonsten – närvaro, intimitet och exklusivitet – till den digitala miljön. Online, med interaktiva verktyg och i realtid får publiken möjlighet att uppleva och medskapa danskonst i en digital världs nästintill oändliga kapacitet.

Föreställning visas under två tillfällen under dagen, en kl 14:00 och en 15:00

Begränsat med platser och föranmälan krävs. Anmäl dig genom mejl eller telefon till biblioteket: biblioteket@nordmaling.se, 0930-141 75

Föreställningen presenteras genom Dansnät Sverige och arrangeras i samarbete med Norrlandsoperan och Nordmalings Musik- och Teaterförening.