Aktiviteter för unga

Här hittar du bibliotekens aktiviteter och program för ungdomar. Klicka på det som verkar intressant och läs mer.

För tonåringar

1. Skrivarlyan

Tisdag 21 Februari 18:15 - 19:45
    Umeå stadsbibliotek Skapa Formverkstad

Skrivarlyan är en grupp för dig mellan 11 och 14 år som tycker om att skriva.

2. Språkcafé

Tisdag 21 Februari 15:00 - 18:00
    Nordmalings bibliotek

Varje tisdag, onsdag och torsdag eftermiddag är det Språkcafé på biblioteket. Välkommen!

3. Sångsvenska & läslust

Tisdag 21 Februari 16:00 - 18:00
    Nordmalings bibliotek

Sång och boktips för alla! Är du ny i Sverige och vill utveckla ditt svenska språk på ett roligt sätt? Då kan du komma till Sångsvenska & läslust på biblioteket.

4. Sagostund

Onsdag 22 Februari 09:00 - 10:00
    Nordmalings bibliotek Burspråket

Välkomna på sagostund på biblioteket.

5. Språkcafé

Onsdag 22 Februari 15:00 - 18:00

6. Samhällsguider

Onsdag 22 Februari 18:00 - 19:30
    Ålidhemsbiblioteket

På Ålidhemsbiblioteket och Umeå stadsbibliotek, för dig som är ny i Umeå. Vill du boka tid hos en läkare eller skaffa ett kundkort i en mataffär? Röda korsets volontärer försöker hjälpa dig med dessa och andra praktiska samhällsfrågor.

7. Konstlyan

Torsdag 23 Februari 18:00 - 19:30
    Umeå stadsbibliotek Skapa Formverkstad

Är du mellan 11 och 15 år och tycker om att måla? Vill du lära dig mer om färger och former?

8. Språkcafé

Torsdag 23 Februari 15:00 - 18:00

Visa fler

Utställningar

1. HellaBellaDesign

Tisdag 31 Januari - Tisdag 28 Februari
    Obbola Obbola bibliotek

HellaBellaDesign formger personliga barntavlor, unika kort för alla tillfällen, kul konst med vintagetapeter och annorlunda alster med Stig Lindbergmönster. Allt handgjort med känsla och kärlek!

2. Green is the New Black

Torsdag 2 Februari - Tisdag 28 Februari
    Holmsunds bibliotek

Mira Kurkiala kommer från Umeå och ställer ut på Holmsunds bibliotek med sin utställning ” Green is the new black”.

Skriver du?

1. Eget skrivande

Har du ett brinnande intresse för att uttrycka dig i ord? Här kan du hitta inspiration till kreativt skrivande i olika former.