Agneta Pleijel: Dubbelporträtt

06 oktober tisdag 2020
2020-10-06 till 2020-10-06.
Plats Umeå stadsbibliotek
Kostnad: Biljetter 80 kronor i Kulturreceptionen, plan 3 samt via www.tickster.com

I ett samtal med Sara Meidell, kulturredaktör på VK, berättar Agneta Pleijel om sin senaste roman. Dubbelporträtt är en bok om den expressionistiske konstnären Oskar Kokoschka som får uppdraget att måla deckarförfattaren Agatha Christies porträtt, som en gåva till hennes 80-årsdag. Under långa sittningar närmar sig de åldrande konstnärerna varandra i samtal om döden, kärleken och konsten.

Agneta Pleijel är en av Sveriges främsta skönlitterära författare. Sedan debuten 1970 har hon verkat både som romanförfattare, poet och dramatiker. Pleijels böcker har översatts till en rad språk och hon har mottagit flera litterära priser, bland annat Svenska Akademins nordiska pris och Övralidspriset.

Låna boken

1. Dubbelporträtt