Ångermanländska dikter med Anders Bodin

Kostnad: Gratis

Poeten Anders Bodin värnar om att bevara ångermanländskan genom att skriva dikter på dialekt. Nu besöker han Nordmalings bibliotek för en kväll i diktens och det dialektala kulturarvets tecken.

Anders Bodin - poet, jord- och skogsbrukare och föreläsare, växte upp i Undrom, Sollefteå. När Birger Normans diktverk Utanikring kom ut 1976 gjorde det stort intryck på 19-årige Anders, men aldrig trodde han väl att han skulle bli författare själv, det mesta han hade skrivit då var julklappsrim. Men han lyssnade till uttryck och fiffiga formuleringar så fort han träffade människor, som på älgjakten, på travet, i skogen, på olika jobb. Och han hörde ännu tydligare att ångermanländskan både var målande och rytmisk, som gjord för dikter.

Anders har tidigare gett ut en diktsamling, Dagsens sanning (2008), och i väntan på en ny diktsamling är han gärna ute och berättar om ångermanländskan, vikten av att bevara dialekten och sitt eget diktförfattande.

Varmt välkomna!

Fri entré mot inträdesbiljett. Kan hämtas/bokas på Nordmalings bibliotek från 7/9.

Foto: Michael Engman

Läs Anders Bodins dikter