Skaffa bibliotekskort

Alla som är sex år eller äldre kan få ett bibliotekskort. Det kostar inget och går att använda på alla våra 24 bibliotek.

Besök ett av våra bibliotek och säg att du vill ha ett bibliotekskort. Vi frågar efter en giltig legitimation med foto. Exempelvis pass, ID-kort eller körkort. Du som är barn, alltså du som inte har fyllt 18 år, behöver inte visa legitimation. Men du behöver istället ha med din vårdnadshavare eller ett intyg från hen. En blankett till detta hittar du på denna sida. 

Vi skriver sedan in dina uppgifter och du får välja en fyrsiffrig kod som du använder tillsammans med ditt bibliotekskort. 

Du kan få ett bibliotekskort även om du saknar legitimation, svenskt personnummer eller en fast adress. Då gäller ditt bibliotekskort i tre månader. Du förnyar det genom att besöka något av våra bibliotek.

Bibliotekskort till barn

Vi rekommenderar dig som vill skaffa ett bibliotekskort till ditt barn att ta med dig barnet till biblioteket.

Om du har tappat bort ditt bibliotekskort kan du skaffa ett nytt på ett av våra bibliotek. Det kostar 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn att ersätta ett borttappat kort.

  1. Låna

    Läs om hur du lånar en bok, lånar om, ställer dig i kö och vilka regler som gäller när du gör allt detta.

  2. Logga in

    Läs mer om hur du gör för att logga in på Minabibliotek.se.

  3. Söka

    På biblioteken finns hjälp att få när du vill söka bland böcker och annat som finns att låna eller använda på plats. Men också när du vill leta efter fakta om olika ämnen.

Intyg från vårdnadshavare