Nyfiken på mer

Här hittar du ännu fler lästips, temalistor, intervjuer och reportage.

Temalistor

 1. Jullov på bibblan

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Pyssel, spel och som vanligt en massa böcker att låna.

 2. Pyssla!

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Det kan vara skönt att bara vara inne och kura. Kanske göra något fixigt eller greja lite? Vi har tipsen för dig som är pysselsugen.

 3. Tv-kalendrar att låna

  Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

  "Kronprinsen som försvann" heter julkalendern som visas på SVT i år. Vill du se andra, äldre julkalendrar, finns det jättemånga att låna på biblioteket.

 4. Jag vill ha ett djur!

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Ett husdjur är något som många drömmer om. En hund, ett marsvin eller kanske akvariefiskar. Vi har listat berättelser om barn som vill ha, eller faktiskt har, husdjur.

 5. Ruskiga rysare, spöken och annat läskigt

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Kalla kårar, skrämmande skuggor och vinande vindar. Tips på rysare och spökhistorier, perfekt för inomhusmys i höstrusket. Höstlov = läslov!

 6. Barnböcker på samiska

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  På biblioteken finns böcker på många språk. Här är några på de olika samiska språken. Böcker för dig som är sådär 7-12 år.

 7. Serietips

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Fantasy, magi, vanlig vardag, svåra upplevelser och rymdäventyr. Vi har listat berättelser för dig som är 9-12 år. Tecknade serier och manga.

 8. Kort och bra

  Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

  Tunna, lättlästa böcker om kompisar, sport, skola, kärlek eller spöken. Vi har listat böcker för dig som är 9-13 år. Ungefär.

Visa fler

Läs på platta eller mobil

 1. E-böcker och e-ljudböcker för barn

  Du kan låna digitala böcker från biblioteken. E-böcker är text att läsa, e-ljudböcker lyssnar du på. Via en dator, en surfplatta eller en smart mobil.

 2. Bibblix: en bok-app för barn

  Du kan läsa upp till fem böcker i veckan med Bibblix. Det är en läs- och tips-app för smarta mobiler och surfplattor. Varje vecka fylls Bibblix på med nya böcker och tips.

Vilken bok kommer sedan?

Visa fler

Möt en författare

 1. "Jag vill att det ska kännas"

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Hon fascineras av läskigheter, tror inte på spöken men tycker att vi ska lära känna våra rädslor. Lena Ollmark är författaren som älskar att skrämmas, men också att berätta om modiga personer.

Barnradions bokpris

 1. Läs böckerna som kan vinna

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Fem böcker tävlar om att vinna Barnradions bokpris 2022. Juryn, som går i femman, läser just nu alla böckerna och på läslovet i höst blir det boksamtal och röstning. Låna och läs böckerna du också.

Bok-radio

 1. Lyssna på Häxorna

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  När pojkens föräldrar dör får han bo hos sin mormor. Det är hon som berättar om häxorna - och att de hatar barn. Men också hur de kan avslöjas.