Service på biblioteket

Här hittar du mer information om vad Holmsunds bibliotek erbjuder.

Holmsunds bibliotek
Foto: Umeå kommun

På Holmsunds bibliotek kan du läsa, låna, lyssna, titta, eller bara vara.

Hos oss finns böcker, ljudböcker, tidskrifter, dvd-filmer och tv-spel att låna. På Holmsund-Obbola-hyllan finns litteratur med lokal anknytning.

Här kan du också läsa dagstidningar, boka en dator, koppla upp dig mot bibliotekets trådlösa nätverk, släktforska och pyssla.

Bokinkast

Vårt bokinkast finns inne i Trion, till vänster om bibliotekets entré. Bokinkastet är öppet när biblioteket är stängt. Det är endast tillgängligt medan Trion är öppen.

Böcker och andra medier som läggs i bokinkastet under kvällar och helger registreras som återlämnade först när biblioteket har öppet igen.

Datorer

Vi har fyra datorer som du kan boka. Datorerna har internetuppkoppling och Microsoft Office-program. Du kan göra utskrifter från datorerna.

Du kan boka en dator direkt vid datorn, i bokningssystemet Netloan eller på telefon. 

Wifi

Det finns även wifi, det vill säga trådlöst internet. Du loggar in på nätverket med ditt bibliotekskortsnummer eller ditt personnummer, och din pinkod.

Om du inte har lånekort behöver du prata med personalen för att få inloggningsuppgifter. Du behöver då visa din legitimation av säkerhetsskäl.

Kopiator och skrivare

 • Kopiering i svartvitt och färg
 • Utskriftsmöjlighet från varje dator
 • Scanning i svartvitt och färg 

Priser

Betalning med Swish eller kontant.

 • A4 svartvit: 2 kr/sida
 • A4 färg: 4 kr/sida
 • A3 svartvit: 4 kr/sida
 • A3 färg: 8 kr/sida
 • Scanning: Gratis

Digitalhjälpen

Du är välkommen att boka vår digitalhjälp om du har frågor som rör dator, internet, surfplattor, mobiltelefoner, bibliotekets e-tjänster och annat digitalt.

Hör av dig till holmsundsbiblioteket@umea.se eller på tel. 090-163586.

Släktforskning

Det finns en bokningsbar dator med databasen Arkiv Digital. Du kan boka den direkt vid datorn, i bokningssystemet Netloan eller på telefon. 

Här finns mer  information om släktforskningsresurser på Umeåregionens bibliotek.

Regnbågshyllan

Regnbågsflagga pixabay.com
På regnbågshyllan lyfter vi fram delar av bibliotekets utbud av medier med hbtq+ -perspektiv. Hbtq står för homo, bi, trans och queer.

Hyllan är till för alla i alla åldrar. Här hittar du bland annat romaner, biografier, barnböcker, faktaböcker, serieböcker, filmer och broschyrer. 

Utställningar

Det finns möjlighet att ställa ut på biblioteket för dig som är konstnär, konsthantverkare, samlare och liknande. Kontakta bibliotekarie Ulrica Nuottaniemi för mer information: ulrica.nuottaniemi@umea.se, tel. 090-163587. Aktuella utställningar.

 1. Boka bibliotekarie

  Du är alltid välkommen med dina frågor på våra bibliotek, men om du bokar tid med en bibliotekarie kan du i lugn och ro få den hjälp du behöver.

 2. Boken kommer

  Boken kommer är en service till dig som inte kan hämta böcker på biblioteket själv.

 3. Boka tid för Legimus

  Du som har svårt att läsa tryckt text, har rätt att använda Legimus för att läsa och lyssna på digitala talböcker. Du får hjälp att komma igång av oss på biblioteken.

 4. Kom igång med e-böcker

  Boka gärna en tid så visar vi hur du gör för att läsa e-böcker eller e-ljudböcker på din dator, läsplatta eller mobil.

 5. Inköpsförslag

  Fyll i formuläret och berätta för oss om sådant vi inte har, men som du vill låna. Vi köper gärna in eller lånar från ett annat bibliotek om det är möjligt.