Gör-det-själv

På plan 2 i Umeå stadsbibliotek ligger avdelningen Gör-det-själv. Här har vi samlat medier som inspirerar och guidar dig som vill gjuta stuggrund, färga garn och vika origami.

Foto: Anna Östman


Det finns ett stort utbud av böcker om hobby och hantverk, olika typer av mönsterark samt tidskrifter för hemlån. Här är några exempel på sådant som du hittar i Gör-det-själv:

 • Inredning: heminredning, städning och organisering.
 • Husbyggnad: hemmasnickeri och byggnadsvård.
 • Bildkonst: kalligrafi, teckning och målning.
 • Handarbete: stickning, virkning, sömnad, tovning, vävning.
 • Hantverk: slöjd i olika material, textilkonst, bokbindning.
 • Design: dräkthistoria, föremål, möbler.

Boka in en gruppträff

Gör-det-själv har också en större yta med bord, stolar och belysning där du kan handarbeta, pyssla och samtala om avdelningens ämnen. Du kan boka bord i förväg eller dyka upp spontant.

Både tillfälliga och återkommande kreatörer kan boka in sig via Maud Sandström. Det är kostnadsfritt för privatpersoner. Hon svarar dessutom gärna på frågor om avdelningen.

Använd symaskinen

Använd gärna vår symaskin, en Husqvarna Viking. Ta med eget tyg och sytråd. Du kan boka symaskinen i Netloan, samma system där du bokar datorer och grupprum. Har du frågor om symaskinen kan du kontakta Carina Sandgren.

Hitta hit

Här hittar du avdelningen Gör-det-själv på kartan.

Här kan du lämna inköpsförslag på sådant du tycker saknas.

På samma våning finns en utställningsvägg och montrar. Vill du ställa ut konst eller annat kan du vända dig till Monica Linell.

 1. Öppen ateljé för unga

  Datum måndag 22 april 16:00 - 19:30 (flera tillfällen)
  Plats Umeå stadsbibliotek

  Fritt skapande för dig som är runt 13-19 år.