För barn 3-6 år

Här hittar du nya böcker för lite äldre barn och temalistor med lästips. Tips på bra högläsningsböcker finns här också.

Nya bilderböcker

Nya småbarnsfaktaböcker

Härliga högläsning

1. Högläsningsgodis

Skrivet av: Annika Edlund

Annika Edlund på Grubbebiblioteket brinner för högläsning. Här bjuder hon på mängder med boktips för föräldrar och andra vuxna som har barn i sin närhet och vill väcka läs-hunger.

Temalistor

1. Höstböcker för yngre barn

Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

Hoppa i högar med röda och gula löv. Gå med gummistövlar i regn och rusk. Plocka äpplen och svamp. Det och annat kul kan du göra på hösten. Och så läsa böcker förstås!

2. Höstens nya bilderböcker

Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

Några av höstens nya böcker har redan kommit till biblioteken. Andra är beställda. Du kan redan nu ställa dig i kö om det är någon viss bok som lockar.

3. Tecknade serier för yngre barn

Artikel Skrivet av: Katarina Markström

Bilder och ord i en underbar kombination. Att läsa serieböcker är ett härligt sätt att fördriva lediga stunder. För många barn är det också vägen till att börja läsa själv.

4. Boktips till förskolor

Artikel Skrivet av: Anna Lindström, Anna Croné, Katarina Markström

Listor för dig som arbetar med språk-, läs och skrivutveckling inom förskolan, med tips på böcker och andra resurser på biblioteken. Jobbar du i Umeå kommun kan du även se filmade tips via intranätet.

Puffbild: Anna Nahabed, Bigstock