För barn 0-3 år

Här hittar du nya böcker för de yngsta barnen, och temalistor med lästips. Läs också om bibliotekens arbete med bokstart, språkstart och babybokprat.

Nya pekböcker

Visa fler

Nya småbarnsbilderböcker

Visa fler

Nya faktaböcker för de yngsta

Visa fler

En bra start med läsning

 1. Språkstart

  Innehåll

  Biblioteken erbjuder roliga och språkutvecklande aktiviteter för dig tillsammans med din bebis.

 2. Läs högt för små barn

  Artikel Skrivet av: Veronika Hägglund

  Att höra en vuxen läsa en spännande bilderbok om något intressant hjälper det lilla barnet att utveckla sitt språk. Läs högt ofta, läs överallt, läs det som passar just er. Ha roligt, tipsar Veronika Hägglund som arbetar med projektet Bokstart.

 3. Bokstart i Nordmaling

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  I Nordmaling erbjuder biblioteket hembesök till alla kommunens sexmånaders bebisar. En ypperlig chans att ge alla barn en bra bokstart i livet.

 4. Räven Tango hjälper till med små barns språkutveckling

  Artikel Skrivet av: Jenny Sandells

  Tack vare satsningen "Stärkta bibliotek" har räven Tango flyttat in på biblioteken i Vännäs. Där sysselsätter hen sig bland annat med att gå på yoga och lyssna på småbarnsböcker och ramsor.

Temalistor

 1. Höstens nya bilderböcker

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Några av höstens nya böcker har redan kommit till biblioteken. Andra är beställda. Du kan redan nu ställa dig i kö om det är någon viss bok som lockar.

 2. Boktips till förskolor

  Skrivet av: Anna Lindström, Anna Croné, Katarina Markström

  Listor för dig som arbetar med språk-, läs och skrivutveckling inom förskolan, med tips på böcker och andra resurser på biblioteken. Jobbar du i Umeå kommun kan du även se filmade tips via intranätet.

 3. Att gå i förskola

  Skrivet av: Sara Lindström Rova

  Här är några pekböcker och småbarnsbilderböcker som passar för barn från 0 till 3 år. På svenska och andra språk, och även några böcker med tecken som stöd.

Visa fler