E-tidningar

Vi erbjuder mängder av tidningar och tidskrifter direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Västerbottenskuriren (VK) och Folkbladet finns i utbudet.

Med ett bibliotekskort hos oss kan du använda den internationella tidnings- och tidskriftstjänsten Pressreader. Här finns både dagstidningar och facktidskrifter i vitt skilda ämnen och från hela världen. 

Tidningarna är tillgängliga samma dag som de trycks och med samma innehåll som den tryckta tidningen. I arkivet sparas materialet i upp till 90 dagar. Du kan skriva ut texten eller få den uppläst om du hellre vill det.

Pressreader i webbläsaren

Du kommer åt Pressreader på samtliga bibliotek i Umeåregionen, både på bibliotekets datorer och på din egen enhet, om du är uppkopplad på bibliotekets trådlösa nät. 

Som inloggad här på Minabibliotek kan du använda Pressreader var du än befinner dig.

Pressreader som app

Det finns även en app som du kan ladda ner till din surfplatta eller mobil. Den kan du använda om du är inloggad på bibliotekets trådlösa nät. Ladda ner så många tidningar du vill och de sparas i appen så du kan läsa dem offline senare. Du får också något som kallas "radiant access". Det innebär att du efter ditt biblioteksbesök får full tillgång till tjänsten i tre dagar.

De tidningar och tidskrifter som du läser i appen laddas ner på din enhet och tar ganska mycket plats i minnet. Glöm alltså inte att rensa bort inaktuella tidningar då och då.

Logga in på tidningstjänsten

Pressreader var du än befinner dig - du behöver vara inloggad här på Minabiliotek

Pressreader på biblioteket

 

Läs mer

  1. Pressreader

    Läs tidningar från hela världen i din dator eller surfplatta. Här berättar vi om både grundläggande och lite mer avancerad användning av tjänsten.